World Press Photo keert terug in de Nieuwe Kerk

CREDITS LOGO: World Press Photo

Op zaterdag 16 april opent in De Nieuwe Kerk Amsterdam World Press Photo 16, waarmee de lange wereldtour van de expositie van de internationale persfotowedstrijd begint. De tentoonstelling bevat indrukwekkende persfoto’s van 41 prijswinnaars uit 21 landen, in acht categorieën: Algemeen nieuws, Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen en Sport. De World Press Photo van het voorbije jaar is Hope for a New Life van Warren Richardson uit Australië. In elke categorie zijn een eerste, tweede en derde prijs toegekend. Voor de expositie van dit jaar wordt opnieuw de speciaal ontwikkelde hangtechniek gebruikt, waardoor de foto’s lijken te zweven in de gotische ruimte.

Ook dit jaar wordt fotografie afgewisseld met multimediaal werk. In de tentoonstelling zijn op grote panelen en beeldschermen de finalisten van de multimediawedstrijd te zien in vier categorieën: Short Form, Long Form, Immersive Storytelling en Innovative Storytelling. Omdat journalisten steeds vaker gebruik maken van bewegend beeld en internet, werd in 2011 deze wedstrijd in het leven geroepen. De shortlist van twaalf projecten wordt op 16 maart bekendgemaakt, de vier winnaars op 23 april.

Nieuw dit jaar is het project Streets of the World, dat tegelijk met de World Press Photo-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk wordt gepresenteerd. Fotograaf Jeroen Swolfs reisde de afgelopen zeven jaar naar bijna alle landen van de wereld om het dagelijks leven vast te leggen. Zijn beelden worden getoond op een grote installatie en laten een wereld zien waarin de overeenkomsten tussen landen én tussen mensen veel groter zijn dan de verschillen.

World Press Photo 16 is te zien van zaterdag 16 april tot en met zondag 10 juli 2016, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, in De Nieuwe Kerk. De allereerste tentoonstelling in 1955 werd in Amsterdam gehouden, als internationale tegenhanger van de nationale wedstrijd de Zilveren Camera. De Nieuwe Kerk Amsterdam biedt onderdak aan World Press Photo sinds 2014 en deed dat al van 1982 tot 1999.

BRON: Persbericht De Nieuwe Kerk Amsterdam

 

Lees ook:Al 80.000 bezoekers voor World Press Photo 16 in De Nieuwe Kerk
Lees ook:Mads Nissen wint World Press Photo 2014
Lees ook:World Press Photo-tentoonstelling in Nieuwe Kerk trekt al 12.000 bezoekers
Lees ook:Al 50.000 bezoekers World Press Photo-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:World Press Photo in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>