Al 50.000 bezoekers World Press Photo-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk Amsterdam

Al 50.000 bezoekers voor de Nieuwe Kerk CREDITS: De Nieuwe Kerk/World Press Photo

In de eerste vijf weken van de tentoonstelling World Press Photo 15 heeft De Nieuwe Kerk Amsterdam, startlocatie van de wereldtour, al ruim 50.000 bezoekers verwelkomd. Hiermee trekt de expositie nog meer aandacht dan in 2014, toen World Press Photo voor het eerst weer te zien was in De Nieuwe Kerk en beter werd bezocht dan verwacht.

Met 145, door een vakjury geselecteerde, persfoto’s van 41 prijswinnaars biedt de tentoonstelling een indringend overzicht van de meest uiteenlopende thema’s en gebeurtenissen uit 2014. Ook is op grote panelen en beeldschermen het werk van de winnaars van de multimediawedstrijd te zien, variërend van korte video’s tot een film van 1,5 uur.

Bijzondere aantrekkingskracht gaat uit van het grote paneel met alle jaarwinnaars sinds de allereerste fotowedstrijd in 1955, 60 jaar geleden. Op verzoek van De Nieuwe Kerk hebben bekende Nederlandse fotografen als Sacha de Boer en Kadir van Lohuizen de tentoonstelling bezocht en stilgestaan bij dit paneel. De bijzondere video’s van hun bezoeken zijn te zien op nieuwekerk.nl. De tentoonstelling opende op zaterdag 18 april en is tot en met zondag 5 juli dagelijks geopend van 10 tot 18 uur.

De Nieuwe Kerk Amsterdam wordt ondersteund door founder BankGiro Loterij en hoofdsponsor KPMG. World Press Photo ontvangt steun van de Nationale Postcode Loterij en wordt wereldwijd gesponsord door Canon. De tentoonstelling in Amsterdam wordt gesponsord door Delta Lloyd.

BRON: Persbericht De Nieuwe Kerk

Lees ook:93.000 bezoekers World Press Photo-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:World Press Photo-tentoonstelling trekt reeds 60.000 bezoekers
Lees ook:World Press Photo-tentoonstelling in Nieuwe Kerk trekt al 12.000 bezoekers
Lees ook:Al 80.000 bezoekers voor World Press Photo 16 in De Nieuwe Kerk
Lees ook:230.000 bezoekers voor De Nieuwe Kerk in 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>