World Press Photo-tentoonstelling trekt reeds 60.000 bezoekers

3rd Prize Spot News Singles – Final Embrace -
Taslima Ahkter, Bangladesh
CREDITS: Taslima Ahkter World Press Photo

De World Press Photo-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk Amsterdam heeft reeds 60.000 bezoekers over de vloer gehad. De tentoonstelling, die nog tot en met zondag 22 juni geopend is, trekt daarmee meer aandacht dan was verwacht. 

In de eerste zeven weken van de tentoonstelling World Press Photo 14 heeft De Nieuwe Kerk Amsterdam al ruim 60.000 bezoekers verwelkomd. Op de nieuwe startlocatie van de wereldtour zijn ruim 150 indrukwekkende, door een vakjury geselecteerde persfoto’s van 53 prijswinnaars te zien. Daarmee biedt de tentoonstelling een fotografische wereldreis over alle continenten en langs de meest uiteenlopende thema’s en historische gebeurtenissen uit 2013. Bijzonder middelpunt vormt het werk van de winnaars van de multimediawedstrijd, te volgen op grote panelen en beeldschermen in het hoogkoor.

Zoals bij elke tentoonstelling is er ook een duidelijke publieksfavoriet. Dat is Final Embrace van Taslima Ahkter. De Nieuwe Kerk Amsterdam heeft op eigen initiatief onderzoek gedaan naar de publieksfavorieten. In mei hebben 917 bezoekers in een korte enquête op touchscreens kenbaar gemaakt wat de foto van hun voorkeur was. De enquête is opgezet via Check Market.

De uitslag is als volgt:

1)         Final Embrace, Taslima Ahkter (Hard nieuws) 27%

2)         Signal, John Stanmeyer (Hedendaagse kwesties) 15%

3)         Farewell Mandela, Markus Schreiber (Geobserveerde portretten) 13%

De Nieuwe Kerk Amsterdam wordt ondersteund door founder BankGiro Loterij en hoofdsponsor KPMG. World Press Photo ontvangt steun van de Nationale Postcode Loterij en wordt wereldwijd gesponsord door Canon. De tentoonstelling in Amsterdam wordt gesponsord door Delta Lloyd.

Lees ook:Al 50.000 bezoekers World Press Photo-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:93.000 bezoekers World Press Photo-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:World Press Photo-tentoonstelling in Nieuwe Kerk trekt al 12.000 bezoekers
Lees ook:Al 80.000 bezoekers voor World Press Photo 16 in De Nieuwe Kerk
Lees ook:230.000 bezoekers voor De Nieuwe Kerk in 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>