MoMA boeken nu ook op de iPad

Het MoMA heeft een nieuwe app voor de iPad waarbij je alle publicaties van het MoMA kunt kopen, downloaden en natuurlijk rustig lezen. Het is opmerkelijk dat het MoMA voor deze app ook oudere publicaties beschikbaar stelt, die niet meer gedrukt worden. Een voorbeeld hiervan is de publicatie over de fotograaf Eugène Atget van de hand van John Szarkowski.

De MoMA boeken app functioneert als een soort digitale boekenplank, waarbij de gebruikers gratis een gedeelte uit de desbetreffende publicaties kunnen downloaden als voorproefje. Uiteraard kunnen de e-books ook snel en efficiënt aangekocht worden via deze app, middels de Apple ID en bankrekening van de gebruiker. De meest recente publicaties, die nog niet als e-books beschikbaar zijn, kun je via een directe link in de online- winkel kopen.

Item uit de MoMA online shop

Deze app biedt de gebruiker een eenvoudige toegang tot een veelheid aan MoMA’s tentoonstellingscatalogi en academische artikelen over beroemde kunstwerken en kunstenaars die onderdeel uitmaken van de collectie. Bovendien krijg je toegang tot bloemlezingen van belangrijke kunsthistorische artikelen uit de hele wereld en is het mogelijk om direct op de MoMA website kunstwerken in de collectie te bekijken, het tentoonstellingsschema bij te houden of online toegangskaartjes voor het museum te kopen.(Bron: Dexigner.com)

Lees ook:Metropolitan Museum of Art stelt beeldmateriaal gratis beschikbaar
Lees ook:MoMa neemt iPad-app Björk op in collectie
Lees ook:Kunst App van de week: George Grosz in Dallas
Lees ook:Nieuwe app toont werken National Gallery
Lees ook:Is museumbezoek via Internet de toekomst?

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “MoMA boeken nu ook op de iPad

  1. Pingback: Kunst App van de week: George Grosz in Dallas | Kunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>