Nieuwe app toont werken National Gallery

Verschillende werken van de National Gallery in Londen zijn sinds kort te zien via een nieuwe app: National Gallery, London 1.0. Deze app geeft toegang tot 1195 werken van meer dan 400 kunstenaars. Onder andere Rembrandt, Van Gogh, Da Vinci, Michelangelo en Picasso zijn met de app te bewonderen op de iPad en iPhone.

De app kost $0,99 op iTunes en geeft de  koper toegang tot een schat aan beeldmateriaal. Zo zijn er HD versies van schilderijen te downloaden maar het is ook mogelijk om afbeeldingen met een extra hoge resolutie te ontvangen via de e-mail. Dit alles is beschikbaar zonder extra kosten en alleen bedoeld voor persoonlijk gebruik.

De schilderijen zijn ingedeeld op naam en in specifieke tijdsperiodes (per eeuw). Wanneer er op eeuw geselecteerd wordt, dan verschijnen er kleine icoontjes met een chronologische indeling van de kunstwerken per eeuw. Indien je kiest om op naam van de kunstenaar te zoeken, dan verschijnt er een lijst met namen waarin je kunt zoeken of gewoon doorheen kunt scrollen. In deze variant is ook meteen zichtbaar hoeveel werken er van een kunstenaar beschikbaar zijn.

Hoewel de app door Apple is goedgekeurd, is het maar de vraag of het hier gaat om een officiële uitgave van het museum. De maker komt uit Rusland en de app is zowel in het Engels als in het Russisch beschikbaar.

Lees ook:Kunstvandaal slaat weer toe in de National Gallery
Lees ook:Kunst app van de week: Wikipaintings
Lees ook:Seduced by Art: Photography Past & Present in Londen
Lees ook:Vermeer’s melkmeisje en weegster herenigd
Lees ook:Goedkope kunst voor jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>