TEFAF trapt af met topselectie

Miró bij Landau Fine Art op de TEFAF

Nog een uur en dan opent de TEFAF. Van 18 tot en met 27 maart kun je vele prachtige kunstobjecten van hoge kwaliteit bewonderen in het MECC te Maastricht. Topstukken van de 24e editie van de TEFAF zijn o.a. een Chinees paar keizerlijke luipaarden van porselein, schilderijen van Frans Hals, werken van Joan Miró en Pandora’s Box van Salvador Dalí.

Er zijn zoveel bijzondere kunstwerken, dat ik er een paar zal uitlichten. Pandora’s Box is een van de laatste juwelen van Dalí en heeft hij in samenwerking met juwelier Carlos Alemany ontworpen. Het is een gouden doos, bekleed met de dure edelsteen lapis lazuli met daarop Dali’s handtekening in diamanten.

De TEFAF staat bekend om de oude kunst, toch is het uitzonderlijk dat er maar liefst vier schilderijen van Frans Hals te koop aangeboden worden, daar deze niet vaak op de kunstmarkt terecht komen. Tevens zullen er in elk geval twee werken van Rembrandt van Rijn gepresenteerd worden.

Tim Noortman, zoon van TEFAF oprichter Rob Noortman, heeft donderdag de website www.newmasterartist.com gelanceerd. Het doel van deze website is om kunstenaars een nieuw platform te geven waar ze hun werk aan het publiek kunnen presenteren. Op de website is het mogelijk om een kunstwerk toe te lichten en experts kunnen de kunstwerken beoordelen, hiermee wil Noortman de hedendaagse kunstmarkt inzichtelijker maken.

Rob Noortman is de kunstbeurs TEFAF 36 jaar geleden begonnen om de kloof tussen kunstenaars en kopers te verkleinen. Zijn zoon Tim gebruikt nu het Internet om kunstenaars en kopers virtueel nog dichter bij elkaar te brengen. Ook de TEFAF maakt tegenwoordig gebruik van de nieuwste technieken. Zo kun je een app downloaden met extra informatie en een virtuele tour.

Lees ook:Frans Hals in het Metropolitan Museum
Lees ook:Maak kennis met Frans Hals, het fenomeen
Lees ook:Frans Hals te koop/ verkocht
Lees ook:Was kunsthandelaar Noortman een boef?
Lees ook:Frans Hals Museum onthult geschonken kunstwerken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>