Frans Hals in het Metropolitan Museum

Frans Hals, De roker, ca. 1625, Marquand Collection. Courtesy of Metropolitan Museum of Art

Voor een mooie collectie schilderijen van Frans Hals kun je niet alleen bij het Frans Hals museum te Haarlem terecht, maar ook bij het Metropolitan Museum of Art in New York. ‘The Met’ heeft van alle Amerikaanse musea een belangrijke collectie van zijn werken, die tijdens de tentoonstelling “Frans Hals in the Metropolitan Museum”onder de aandacht van Amerikanen en toeristen gebracht zullen worden.

Vanaf dinsdag 26 juli zullen er dertien werken van Frans Hals (waarvan er elf gesigneerd zijn) tezamen met kunstwerken van andere Nederlandse meesters gepresenteerd worden. Het museum wil op deze manier Frans Hals zijn werk in de context van kunstwerken van zijn tijdgenoten te Haarlem laten zien. Pas dan valt de uitzonderlijke schilderstijl van Frans Hals, met geanimeerde poses en zijn virtuoze penseelvoering op. Frans Hals wordt volgens The Met dan ook gezien als een van de meest bekende en toegankelijke ‘Old Master’ schilders (na Rembrandt weliswaar).

Frans Hals, Jonge man en vrouw in een herberg ("Jonkheer Ramp en zijn geliefde"), 1623. Courtesy of Metropolitan Museum of Art

Deze tentoonstelling is nog tot en met 10 oktober in het Metropolitan Museum te zien. Mocht je nu geïnspireerd zijn om werken van Frans Hals dichter bij huis in het echt te bewonderen, dan kun je natuurlijk bij het Frans Hals museum terecht. Naast de vaste collectie met vele schilderijen van Frans Hals, kun je nu ook nog acht nieuwe schilderijen (waaronder een vrouwenportret van Frans Hals) bekijken en de tentoonstelling over de 16de- eeuwse meesterschilder Jan Nagel.

Lees ook:Hollandse Michelangelo in het Frans Hals Museum
Lees ook:Maak kennis met Frans Hals, het fenomeen
Lees ook:Frans Hals Museum onthult geschonken kunstwerken
Lees ook:Rembrandt, een jongensdroom
Lees ook:Frans Hals Museum ontvangt grote kunstschenking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>