Frans Hals te koop/ verkocht

Frans Hals, Familieportret in een landschap, ca. 1620

Het Toledo Museum of Art maakte gisteren bekend dat ze recent een werk van Frans Hals hebben gekocht. Het gaat om het werk Familieportret in een landschap dat museummedewerkers per toeval in een galerie in Londen ontdekten toen ze daar waren in verband met de voorbereidingen op een Manet tentoonstelling. Op dezelfde dag dat bekend werd dat één werk van Frans Hals van de markt verdween, kwam ook naar buiten dat een ander werk van Frans Hals in januari bij Christie’s geveild zal worden. Het gaat hier om een werk uit de verzameling van Elizabeth Taylor dat eerder nog aan een navolger of student van Frans Hals werd toegeschreven.

Dr. Pieter Biesboer, oud- conservator van het Frans Hals museum en één van de belangrijkste Frans Hals experts, zegt er volgens de LA Times zeker van te zijn dat het om een werk van Frans Hals gaat en niet dat van een navolger. Volgens het artikel in de LA Times is dit het achtste werk van Frans Hals dat in de afgelopen tien jaar verkeerd werd toegeschreven. In een aflevering van het tv- programma Avro Close up over Frans Hals, vertelde de heer Biesboer over de schilder en zijn werk. Omdat dit een mooie uitzending was, kun je hem hieronder terugzien.

Bekijk de video in andere formaten.

Lees ook:Frans Hals in het Metropolitan Museum
Lees ook:Maak kennis met Frans Hals, het fenomeen
Lees ook:Frans Hals Museum onthult geschonken kunstwerken
Lees ook:Frans Hals Museum ontvangt grote kunstschenking
Lees ook:Hollandse Michelangelo in het Frans Hals Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>