Maak kennis met Frans Hals, het fenomeen

De cover van het boek CREDITS: Frans Hals Museum

De Haarlemse schilder Frans Hals behoort, samen met Rembrandt en Vermeer, tot de allergrootste schilders uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Toch weten maar weinigen wie hij was. Voor kunsthistoricus Antoon Erftemeijer was dit aanleiding het publiek kennis te laten maken met Frans Hals. Hij schreef een boek: Het fenomeen Frans Hals.

In dit boek maakt de lezer op een verrassende manier kennis met Frans Hals: hoe zag hij eruit, wie waren zijn voorgangers en tijdgenoten en wat maakt zijn werk zo uniek? Ook wordt duidelijk waarom beroemde kunstenaars als Vincent van Gogh, Edouard Manet, Max Liebermann, James Whistler en zo veel anderen Hals zo bewonderden: zij beschouwden hem als de eerste moderne schilderde. Het boek gaat niet alleen in op wie Frans Hals was, maar ook op zijn werken. In het boek wordt een selectie van 65 van Hals’ beroemdste werken uit collecties van belangrijke internationale musea gepresenteerd.

Het boek is verkrijgbaar bij het Frans Hals Museum, maar ook op bestelling met behulp van het ISBN-nummer. Het boek verschijnt 25 juli en kost 15 euro. Het is verkrijgbaar in zowel Nederlands als Engels:  ISBN 978-94-6208-167-3 Nederlands | ISBN 978-94-6208-168-0 Engels | paperback.

Lees ook:Frans Hals te koop/ verkocht
Lees ook:Frans Hals in het Metropolitan Museum
Lees ook:Frans Hals Museum onthult geschonken kunstwerken
Lees ook:Rineke Dijkstra in Frans Hals Museum: Pubers en kinderen in een 17e-eeuwse context
Lees ook:Frans Hals Museum ontvangt grote kunstschenking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>