Alex van Warmerdam krijgt Johannes Vermeer Prijs

Alex van Warmerdam ontvangt de Johannes Vermeer Prijs. Hij krijgt deze staatsprijs voor de kunsten voor zijn gehele oeuvre. De 100 duizend euro die met de prijs gepaard gaat, mag hij besteden aan een speciaal project.

Alex van Warmerdam (1952) wordt door de jury geprezen om “zijn vasthoudende perfectionisme en nimmer aflatende ener gie, zijn onconventionele manier van werken, zijn onnavolgbare kijk op de Nederlandse cultuur en zijn manier om sociale verhoudingen op indringende, maar toch vaak ook ironische manier op scherp te zetten”.

De veelzijdige kunstenaar (regisseur, theatermaker, beeldend kunstenaar, acteur en schrijver) ontvangt de prijs op vrijdag 29 oktober 2010.

De Johannes Vermeer Prijs is in 2008 ingesteld door cultuurminister Plasterk en in 2009 voor het eerst uitgereikt aan theatermaker Pierre Audi. De jury bestond zowel toen als nu uit Victor Halberstadt, Maarten Asscher, Judith Belinfante, Jos de Pont en Paul Schnabel.

Lees ook:Fotograaf Erwin Olaf wint Johannes Vermeer Prijs 2011
Lees ook:Alex van Warmerdam in Schiedam
Lees ook:Pierre Audi krijgt Johannes Vermeer Prijs
Lees ook:Irma Boom krijgt Johannes Vermeer Prijs 2014
Lees ook:Winnaars Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>