Winnaars Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2011

Afgelopen vrijdag 7 oktober 2011 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst uitgereikt aan vier jonge kunstenaars. Deze prijs werd al in 1871 ingesteld door Willem III als stimulans voor jong talent. Maar liefst 200 kunstenaars zonden hun werk in, maar Marie Civikov, Omar Koubâa, Katja Mater en Navid Nuur mochten uiteindelijk deze aanmoedigingsprijs van €6500 in ontvangst nemen. Bovendien kan iedereen tot en met 30 oktober nog de winnende kunstwerken bewonderen in het Koninklijk Paleis te Amsterdam. In het filmpje krijg je een impressie van de uitreiking. Mocht je meer informatie over de winnaars, de expositie of het juryrapport willen, kun je hier klikken.

Lees ook:Koning reikt Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uit
Lees ook:Koninklijke Prijs voor vier kunstenaars
Lees ook:Genomineerden Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2015
Lees ook:Koninklijk Paleis Amsterdam toont Dynastie van Oranje-Nassau
Lees ook:Winnaars Praemium Imperiale kunstprijzen bekend gemaakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>