Pierre Audi krijgt Johannes Vermeer Prijs

De eerste Johannes Vermeer Prijs is door minister Plasterk toegekend aan Pierre Audi, artistiek directeur van De Nederlandse Opera en het Holland Festival. De jury roemt Audi voor zijn grensoverschrijdend producties.

De Johannes Vermeer Prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Aan de staatsprijs hangt een geldbedrag van 100.000 euro. De prijs kan worden toegekend aan uitzonderlijk artistiek talent in alle disciplines: van dans tot design, van mode tot muziek en van schilderen tot schrijven.

Pierre Audi is geboren in Beiroet en opgegroeid in Parijs. Na een studie geschiedenis in Oxford begon hij het Almeida Theatre in het Britse Islington. Hij werd in 1988 benoemd tot artistiek directeur van De Nederlandse Opera. Audi krijgt de prijs op vrijdag 30 oktober in Het Prinsenhof in Vermeer’s stad Delft.

De jury bestond dit jaar overigens uit Victor Halberstadt, Maarten Asscher, Judith Belinfante, Jos de Pont en Paul Schnabel.

Zie voor meer kunstnieuws www.kunst.blog.nl

Lees ook:Alex van Warmerdam krijgt Johannes Vermeer Prijs
Lees ook:Fotograaf Erwin Olaf wint Johannes Vermeer Prijs 2011
Lees ook:Irma Boom krijgt Johannes Vermeer Prijs 2014
Lees ook:Museum Prinsenhof Delft breekt records met Het straatje van Vermeer
Lees ook:Vermeer komt straks echt thuis in Delft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>