Echte Rembrandt in het Rembrandthuis

Tronie van een oude man met tulband hangt vanaf vandaag in het Rembrandthuis. Kunstverzamelaars George en Ilone Kremer hebben het schilderij voor twee jaar in bruikleen gegeven. Het is voor het eerst dat één van Rembrandt’s schilderijen voor langere tijd in het Rembrandthuis wordt tentoongesteld.

Rembrandt van Rijn maakte het portret vroeg in zijn carrière, vermoedelijk rond 1627/1628. De identiteit van de man, die vaker door Rembrandt is geschilderd, is altijd een mysterie gebleven.

George en Ilone Kremer kochten het schilderij in 1995. Twee jaar later werd door onderzoekers van het Rembrandt Research Project onomstotelijk vastgesteld dat het om een echte Rembrandt gaat. Het werd eerder toegeschreven aan zijn leerling Jacques de Rousseaux. Het schilderij is op de website van het echtpaar Kremer in detail te bekijken. Klik hier.

Het Rembrandthuis leent van de Kremers naast het schilderij van Rembrandt ook enkele schilderijen van zijn leerlingen, onder wie Gerard Dou en Ferdinand Bol.

Lees ook:Rembrandt, een jongensdroom
Lees ook:De leerlingen van Rembrandt
Lees ook:Antwerpen bezit echte Rembrandt
Lees ook:Het Rembrandthuis heeft nieuwe directeur
Lees ook:Vier schilderijen van Anthony van Dyck ontdekt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>