Rembrandt, een jongensdroom

Kunstverzamelaars George en Ilone Kremer kochten in 1995 Tronie van een oude man met tulband, een schilderij dat werd toegeschreven aan Rembrandt-leerling Jacques de Rousseaux. Na twee jaar van intensief onderzoek stelden onderzoekers van het Rembrandt Research Project onomstotelijk vast dat het om een origineel werk van de oude meester zelf ging.

Daarmee ging een jongensdroom in vervulling. Greorge Kremer werd als jongen van tien in het Rijksmuseum zo getroffen door Het Joodse Bruidje van Rembrandt dat hij erover fantaseerde ooit zelf een Rembrandt te bezitten. Na een succesvolle carrière in de oliehandel werd deze droom werkelijkheid.

George en Ilone Kremer exposeerden hun bijzondere collectie in het Frans Hals Museum in Haarlem. Naast het schilderij en drie etsen van Rembrandt toonde het echtpaar onder andere schilderijen van Ferdinand Bol, Adriaen Coorte, Gerrit Dou, Pieter de Hooch en Judith Leyster.

De expositie Rembrandt, een jongensdroom was van 14 februari tot en met 14 juni 2009 te bewonderen in het Frans Hals Museum, Groot Heiligland 62, Haarlem.

Lees ook:Echte Rembrandt in het Rembrandthuis
Lees ook:Frans Hals in het Metropolitan Museum
Lees ook:Hollandse Michelangelo in het Frans Hals Museum
Lees ook:Frans Hals te koop/ verkocht
Lees ook:Maak kennis met Frans Hals, het fenomeen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>