Het Rembrandthuis heeft nieuwe directeur

Michael Huijser is de nieuwe directeur FOTO Het Rembrandthuis

Museum Het Rembrandthuis heeft met onmiddellijke ingang een nieuwe directeur. Michael Huijser is benoemd tot algemeen directeur van Museum Het Rembrandthuis. Hij is de opvolger van Marie-José Grotenhuis. Zij was sinds augustus 2012 actief als interim directeur voor het museum en voormalig woonhuis van Rembrandt.

De keuze voor Huijser was geen lastige voor Het Rembrandthuis. Volgens de voorzitter van de Raad van Toezicht, Ruud Nederveen, is Michael Huijser een echte museumman en daarmee bij uitstek gekwalificeerd voor deze rol. “Met de komst van Michael Huijser kan het museum haar positie verder versterken als één van de belangrijke musea in Nederland met een internationale statuur als kenniscentrum op het gebied van Rembrandt.”

Michael Huijser is ruim twintig jaar werkzaam in de internationale kunst- en museumwereld. Eerder was Huijser onder meer werkzaam als general manager van kunsthal Manarat al Saadiyat in de Verenigde Arabische Emiraten, deed hij dienst als algemeen directeur van het Zuiderzeemuseum en was hij mede- initiatiefnemer van de internationale kunstbeurs Art Rotterdam.

Lees ook:Het Rembrandthuis krijgt in Lidewij de Koekkoek nieuwe directeur
Lees ook:Echte Rembrandt in het Rembrandthuis
Lees ook:De onbekende Rembrandt-collectie in boekvorm
Lees ook:Livio Ceschin aan het werk in het Rembrandthuis
Lees ook:Primeur: Rembrandthuis toont werken van Livio Ceschin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>