Museumnacht Brussel 2012

Museumnacht Rotterdam zit er al weer aan te komen (10 maart), maar het weekend daarvoor zal ook de Belgische hoofdstad een museumnacht hebben met vele activiteiten. Op zaterdag 3 maart zal alweer de 5e editie van Museum Night Fever van start gaan met maar liefst 24 Brusselse musea, waaronder natuurlijk de Bozar en het Jubelparkmuseum, die tot 1 uur ’s nachts de deuren voor het publiek hebben open staan.

 

Museumnacht Brussel bij Charlier Museum. Foto: Fred Chemama

Vanaf de randstad neemt het ongeveer twee uur in beslag om Brussel te bereiken. Je bent er zo en hoeft dus niet alle tentoonstellingen, rondleidingen, dansperformances, installaties, jam sessions, theater in de onderaardse gangen van de Coudenberg, workshops, luchtacrobatie, cabaret, DJ’s en twee Red Bull Elektropedia afterparties te missen! Ongeveer de helft van de musea en culturele instellingen zijn op of rond de Kunstberg (in het centrum van Brussel) te vinden en wil je graag musea buiten het centrum bezoeken (bv. Het Museum van Elsene), dan kun je zo met de speciale pendelbussen mee (er is zelfs een blauwe, rode en groene lijn). Onderweg kom je bovendien ook verschillende performance kunstenaars tegen.

Museumnacht Brussel bij het Belgisch Stripmuseum

Dit jaar zullen vijf musea voor het eerst meedoen: het pas heropende Moof (Museum of Original Figurines), het Paleis van Karel van Lotharingen, het Museum voor Oude Kunst, de Botanique en het Librarium. Ook worden de Museum Night Fever Awards ’s nachts uitgereikt, een juryprijs en een publieksprijs ter waarde van respectievelijk €2000,- en €1000,- voor de meest originele presentatie en de meest originele animatie.

Voor het gehele programma overzicht en ticketinformatie kun je hier terecht.

Lees ook:Museum Night Fever in Brussel
Lees ook:Saturday Night Fever
Lees ook:Vrijwilligers gezocht in Brussel
Lees ook:Museumnacht Delft 2012
Lees ook:Museumnacht Rotterdam groot succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>