Saturday Night Fever

‘Museum Night Fever’ is al aan zijn vierde editie toe. Op zaterdag 26 februari 2011 openen maar liefst negentien musea in Brussel de deuren voor een nacht vol sensaties. Zo wil ‘Museum Night Fever’ korte metten maken met enkele hardnekkige clichés over musea: musea zouden saaie, duffe plekken zijn, waar jongeren weinig of niets te zoeken hebben. Maar in Brussel hebben meer dan 500 enthousiaste jongeren een programma in elkaar gebokst dat bewust buiten de lijntjes kleurt; met tal van concerten, performances, installaties, en modeshows.

In het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis kunt u zich onder de fashionista’s mengen in de modehappening ‘I love a (wo)man in a uniform’. Het Muziekinstrumenten museum staat uiteraard in het teken van muziek en daar zullen dan ook diverse optredens plaatsvinden.  Ook zullen legendes over ‘Manneken Pis’ in gebarentaal (!?) worden verteld in het museum van de stad Brussel.

Met een ‘Museum Nigth Fever’-armband krijgt u toegang tot alle deelnemende musea, de afterparty en de pendelbussen die tussen 19.oo en 1 uur s’ nachts van het ene naar het andere museum zullen rijden. Aangezien er 19 musea meedoen valt het wel aan te raden om een planning te maken van wat je wilt zien. Gelukkig hebben ze hier een handige tool voor op de website.

De avond zal worden afgesloten met een groot feest in het Paleis voor Schone Kunsten. Ik heb er nu al zin in!

Lees ook:Museum Night Fever in Brussel
Lees ook:Vrijwilligers gezocht in Brussel
Lees ook:Museumnacht Brussel 2012
Lees ook:Belgische privéverzamelaar deelt werken met Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Lees ook:Brussel krijgt nieuw museum voor moderne kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>