Museum Night Fever in Brussel

Museum Night Fever in Brussel op 7 maart CREDIS LOGO: Museum Night Fever

Op zaterdag 7 maart doen de Brusselse musea voor de achtste keer mee aan Museum Night Fever. Museum Night Fever kan gezien worden als de jaarlijkse museumhoogmis, waarbij de musea van 19.00 uur tot 1.00 uur geopend zijn en het beste van zichzelf tonen.

Aan deze editie doen ruim20 musea mee. Dit zijn BELvue Museum, Coudenberg – Voormalig Paleis van Brussel, BIP – Brussel Info Plein, Muziekinstrumentenmuseum – mim, Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR), CINEMATEK, Koninklijke Bibliotheek van België, De Munt (Ateliers), CENTRALE for contemporary art, MEDEX – Tijdelijk Museum van de Omzwerving, Choco-story Brussels (Museum van Cacao en Chocolade), Museum van de Stad Brussel, Wiels, art & marges museum, Joods Museum van België, Museum van Elsene, Parlamentarium, Museum voor Natuurwetenschappen, Koninklijk Legermuseum, Autoworld, Jubelparkmuseum, Le Botanique en Museum voor Fantastische Kunst (MAF).

Tijdens Museum Night Fever zijn er tal van activiteiten in en om de musea te beleven. Te denken valt aan diverse workshops, barren, dans, mode, muziek, performances en rondleidingen. Ook is er vanaf 0.00 tot 6.00 uur een afterparty in de schitterende, historische Magdalenazaal, het vroegere casino van Brussel in het hartje van de stad. De afterparty omvat drie podia, met zowel bekende als opkomende DJ’s, live concerten en electro en fijne dansmuziek.

In de buurt van een aantal musea zorgt de organisatie ook voor artistieke (licht)interventies en originele creaties van jonge kunstenaars en designers. Er zijn ook speciale pendelbussen, waardoor je eenvoudig van museum naar museum kunt reizen.

Tot en met 6 maart geldt de voorverkoop voor Museum Night Fever. Kaarten kosten 10 euro en 17 euro voor een combi-ticket met afterparty. Buiten de voorverkoop kosten de kaarten 14 en 21 euro.

Lees ook:Saturday Night Fever
Lees ook:Museumnacht Brussel 2012
Lees ook:Vrijwilligers gezocht in Brussel
Lees ook:Antwerpen maakt zich op voor jubileum-Museumnacht
Lees ook:Brussel krijgt nieuw museum voor moderne kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>