Vechten voor je museumkaartje in Berlijn

Sandro Botticelli, Portret van een jongedame, ca. 1476.

De rondreizende tentoonstelling “Gezichten van de Renaissance. Meesterwerken van de Italiaanse portretkunst”, met ongeveer 150 werken waaronder de Dame met de hermelijn van Leonardo da Vinci, is zo’n succes dat museumkaartjes bijna niet meer verkrijgbaar zijn. Het ontstaan van de Italiaanse traditie in portretschilderingen wordt met meesterwerken van onder andere: Pisanello, Verrocchio, Botticelli, Bellini en Da Vinci in beeld gebracht. In de eerste zes dagen trok de tentoonstelling dan ook ruim 12.000 belangstellenden.

Het is dan ook niet vreemd (maar wel opmerkelijk) dat vele bezoekers sinds de opening in Berlijn op 25 augustus dagelijks lang in de rij staan om vervolgens teleurgesteld en zonder toegangsbewijs naar huis gestuurd te worden. Bij de online ticketservice is het al niet beter gesteld, omdat de website regelmatig niet te bereiken is door overbelasting. Het is vrijwel ongekend dat alle kaarten, van dure VIP- tickets tot zogenaamde ‘Early- Bird- tickets’, al voor de gehele tentoonstellingsperiode (of in het geval van de VIP kaarten bijna voor de gehele periode) tot 20 november uitverkocht zijn.

Leonardo da Vinci, Dame met de hermelijn, 1489-1490.

Deze situatie is mede ontstaan omdat er vanwege veiligheidsoverwegingen slechts 300 bezoekers tegelijkertijd de tentoonstelling mogen bezichtigen. Het komt dus steeds vaker voor dat het aantal toegangskaarten voor één dag al snel zijn uitverkocht, waardoor de wachtenden vaak al voordat ze de ingang van het museum bereikt hebben weer huiswaarts kunnen keren. De pechvogels kunnen het wellicht nog eens in Londen proberen, waar Da Vinci’s Dame met de hermelijn na deze tentoonstelling heen zal gaan. (Bron:Staatliche Museen zu Berlin, Stadtmorgen, BZ- Berlin, News.de)

Lees ook:Da Vinci fans slachtoffer van louche handelaren
Lees ook:David Bowie is langer in Groninger Museum
Lees ook:Tentoonstelling David Bowie is ook op zaterdagavonden open
Lees ook:Openingstijden tentoonstelling Jheronimus Bosch verder verruimd
Lees ook:Da Vinci’s ‘Dame met de hermelijn’ gaat op reis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>