Da Vinci fans slachtoffer van louche handelaren

Mensen die klagen wanneer de entreeprijzen bij een museum iets worden verhoogd kunnen de Da Vinci tentoonstelling bij de National Gallery in Londen al helemaal vergeten. Kaarten voor de tentoonstelling “Leonardo da Vinci: Painter at the Court of Milan” kosten aan de kassa normaal gesproken al zo’n 18 euro, maar doordat enkele louche tickethandelaren al snel doorhadden dat de tentoonstelling zeer populair zou zijn, waren de tickets al snel uitverkocht. De handelaren verkopen de tickets nu tegen een ruime meerprijs online.

Op websites worden tickets verkocht voor prijzen die oplopen tot wel €288,77 terwijl de doorverkoop volgens de website van de National Gallery in strijd is met hun voorwaarden. Het museum zegt dan ook dat tickets die op deze manier zijn gekocht niet geldig zullen zijn.

De tentoonstelling “Leonardo da Vinci: Painter at the Court of Milan” bestaat onder andere uit 15 schilderijen van Leonardo Da Vinci die gezamenlijk voor £1,5 miljard verzekerd zijn. Onder de getoonde werken zijn onder andere Dame met de hermelijn en de recent ontdekte en aan Da Vinci toegeschreven Salvator Mundi. De tentoonstelling opende op 9 november en loopt nog tot en met 5 februari 2012. In de video hieronder krijg je een kleine indruk van de tentoonstelling.

Lees ook:The Guardian kopt: ‘Is de Blockbuster tentoonstelling dood?’
Lees ook:Kunstenaars geïnspireerd door kerst
Lees ook:Salvator Mundi van Da Vinci teruggevonden
Lees ook:Collectie Brits museum op iPhone
Lees ook:Kunst app van de week: The Da Vinci Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>