Openingstijden tentoonstelling Jheronimus Bosch verder verruimd

Verruimde openingstijden CREDITS: Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum verruimt de openingstijden voor de tweede keer in één week tijd vanwege de onverminderd grote vraag naar tickets voor de tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’. In totaal zijn er al 350.000 tickets verkocht. Van donderdag 24 maart tot en met zondag 8 mei is de tentoonstelling zeven dagen per week te bezoeken tot 23.00 uur. Eerder had het museum al aangekondigd de openingstijden op donderdag, vrijdag en zaterdag te verruimen tot 23.00 uur. Nu komen daar ook de maandag-, dinsdag-, woensdag- en zondagavond bij. De 30.000 extra tickets die hierdoor beschikbaar komen, zijn vanaf vandaag online te boeken via tickets.hnbm.nl.

Om verzekerd te zijn van entree dienen bezoekers uit binnen- en buitenland vooraf online tickets te kopen. Dagkaarten zijn maar zeer beperkt beschikbaar. Alleen tickets die niet van tevoren online zijn verkocht, zijn op de dag zelf verkrijgbaar aan de kassa. Daarnaast wordt bezoekers geadviseerd de duur van het gehele time slot te benutten voor het ingaan van de tentoonstelling. Een time slot is de periode waarbinnen bezoekers de tentoonstelling kunnen betreden. Eenmaal binnen kunnen bezoekers zo lang in het museum blijven als gewenst.

De tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ vormt een ongeëvenaard eerbetoon aan de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar die Nederland heeft gekend. Eenmalig keert het leeuwendeel van zijn oeuvre terug naar ’s-Hertogenbosch, de stad waar hij als Jheronimus van Aken werd geboren, waar hij zijn meesterwerken schilderde en waaraan hij zijn artiestennaam Bosch ontleende. De tentoonstelling is het hoogtepunt van het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500 dat in 2016 wordt gevierd, naar aanleiding van het 500e sterfjaar van de kunstenaar.

Voor de tentoonstelling geldt een toeslag van € 10,- op de reguliere toegangsprijs voor volwassenen.

De tentoonstelling maakt deel uit van de manifestatie Jheronimus Bosch 500 en wordt mogelijk gemaakt door onder meer Gemeente ’s-Hertogenbosch, Provincie Noord-Brabant, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, BankGiro Loterij, Essent, Rabobank, Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds 21, Ammodo, Prins Bernhard Cultuurfonds, The Getty Foundation en KLM.

BRON: Persbericht Het Noordbrabants Museum

 

Lees ook:Laatste twee weken Jheronimus Bosch-tentoonstelling extra lang open
Lees ook:Openingstijden tentoonstelling Jheronimus Bosch vanwege grote belangstelling flink verruimd
Lees ook:Klaar voor Jheronimus Bosch
Lees ook:Lancering online ticketshop tentoonstelling Jheronimus Bosch komt er aan
Lees ook:Tentoonstelling Jheronimus Bosch uitverkocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>