Nieuwe aanwinsten bij De Pont zomeropstelling

Chrome Curves (set) 2008 verchroomd koper, 11 delig, houten doos (ed 2/3) geïnstalleerd 70 x 170 cm, doos 10 x 74 x 34 cm  collectie De Pont Museum foto Peter Cox

Een oude bekende, het werk Chrome Curves van Rita McBride (set) 2008
verchroomd koper, 11 delig, houten doos (ed 2/3)
geïnstalleerd 70 x 170 cm, doos 10 x 74 x 34 cm
collectie De Pont Museum
foto Peter Cox

Museum De Pont houdt in de zomer altijd een zomeropstelling waarbij de eigen collectie centraal staat. In het bijzonder is er dan aandacht voor nieuwe aanwinsten in het museum. Veel van de nieuwe aanwinsten worden bij de zomertentoonstelling voor het eerst getoond. Dit jaar wordt de zomeropstelling geopend op 31 mei. 

Een van de nieuwkomers in de verzameling isFiona Banner uit het Britse Merseyside. Haar oeuvre bestaat uit sculpturen, tekeningen, installaties, boeken en performances. Zij maakt vaak gebruik van taal. De afgelopen jaren werkte Banner aan neonwerken waarin zij het alfabet en leestekens op een picturale manier vormgeeft. Door het gebruik van neonbuizen is ze gaan nadenken over de mogelijkheden en beperkingen van glas. Het werk dat De Pont van haar heeft aangekocht, Work I(2013), is de een-op-een in glas omgezette vorm van een rolsteiger.

Enkele van de andere nieuwe aanwinsten en oude bekenden die deze zomer getoond worden zijn aquarellen van Callum Innes, tekeningen van David Claerbout, Guido Geelen’s keramische beelden, Tacita Dean’s film Gellért, de Curves van Rita McBride en vanaf 21 juni Straßenbild, de bijzondere reeks schilderijen van Georg Baselitz. Dit werk, van één van de bekendste kunstenaars van de laatste 50 jaar, komt voor een jaar als bruikleen naar Tilburg vanuit het Kunstmuseum Bonn.

De zomertentoonstelling loopt tot en met 31 augustus in De Pont.

Lees ook:20 jaar Museum De Pont
Lees ook:Dick Bruna in het Affichemuseum
Lees ook:Anish Kapoor en Peter Buggenhout in Museum de Pont
Lees ook:Mark Wallinger en Ronald Noorman in De Pont
Lees ook:Beatrix onthult monument Apeldoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>