Dichterbij Herman Brood in Museum Willem van Haren

Dichtbij Herman Brood HEADER: Museum Willem van Haren

Herman Brood was een bijzonder mens. Hij was een rocker, een schilder, een dichter, een acteur, een auteur, een kunstenaar en multi-talent pur sang. Brood pleegde op 11 juli 2001 helaas zelfmoord, maar zijn erfenis mag er zijn. Daarom brengt Museum Willem van Haren een eerbetoon aan Herman Brood met een unieke tentoonstelling. 

Deze unieke tentoonstelling toont de diverse kanten van Herman Brood als mens.Enerzijds is de tentoonstelling een ‘Brood-belevenis’ waarbij de bezoeker letterlijk dichtbij Herman Brood kan komen. Het complete atelier van Herman Brood inclusief inventaris is hier te zien. Zijn atelier is in de staat zoals Herman Brood deze heeft achter gelaten op de laatste dag van zijn leven, 11 juli 2001. Hier is de werkomgeving te proeven waarin Herman Brood leefde, zijn schilderijen maakte en muziek componeerde.

Naast de Brood-belevenis is er ook nog ruimte voor de beeldende kunst van Brood. In de ogen van Herman Brood was kunst van en voor iedereen. Als het aan Brood had gelegen had iedereen een Brood aan de muur gehad…. Zijn werken werden door hem dan ook regelmatig omschreven als souvenirs. De figuratieve en persoonlijke werken van Brood komen in de tentoonstelling ‘Dichtbij, Herman Brood’ dan ook als vanzelf aan bod.

De tentoonstelling bij Museum Willem van Haren in Heerenveen vindt plaats vanaf zondag 11 mei tot en met 11 juli, niet toevallig de sterfdag van de kunstenaar.

Lees ook:Herman Brood herdacht
Lees ook:Ajax-spits opent expositie Herman Brood
Lees ook:Herman Brood terug in Amersfoort
Lees ook:De collectie van Theo Kuijpers: zondag onder de hamer
Lees ook:Verhuisorganisatie lokt klanten met kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>