Ajax-spits opent expositie Herman Brood

Het museum Jan van der Togt exposeert bekend en minder bekend werk van Herman Brood. Ook is in het museum een gedeelte van zijn atelier nagebouwd. De expositie wordt geopend door Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar, een fan en verzamelaar van Brood’s kunst.

Tussen de getoonde schilderijen en zeefdrukken hangt het laatste schilderij dat Brood vlak voor zijn zelfmoord maakte. Ook zijn de tekeningen van het Biggetje Bennie te zien. Deze tekeningen maakte Brood voor het VPRO-televisieprogramma Villa Achterwerk. Het verhaal dat hij illustreerde, werd voorgelezen door Jan Wolkers.

De overzichtstentoonstelling is samengesteld met behulp van de erven Brood en Brood’s manager Koos van Dijk. “Herman Brood is tijdloos”, zei manager Van Dijk bij de samenstelling van de expositie. “Zolang wij over onze lieve Herman praten en naar zijn absoluut intensieve kunst kijken, dan is Herman Brood niet dood!”

.

Museum Jan van der Togt toont het werk van Herman Brood van 29 november tot en met 25 januari. Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 13 tot 17.00. Adres: Dorpstraat 50, Amstelveen.

Lees ook:Dichterbij Herman Brood in Museum Willem van Haren
Lees ook:Herman Brood herdacht
Lees ook:Herman Brood terug in Amersfoort
Lees ook:Winnaar Rotterdam Designprijs 2011 bekend
Lees ook:Verhuisorganisatie lokt klanten met kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>