Herman Brood herdacht

Xandra en Lola Brood op de 'Lola zoekt Brood' expositie. © ANP

Vandaag is het precies tien jaar geleden dat Herman Brood zichzelf van het leven beroofde. Op verschillende plaatsen in het land werd Brood vanmiddag herdacht. Zo waren er bijvoorbeeld een herdenking in het Hilton hotel, een concert van zijn band The Wild Romance en een steptocht door zijn geboorteplaats Zwolle. Ook zijn er in de afgelopen weken verschillende exposities rondom de kunst van Herman Brood geopend.

De afgelopen weken was via het programma Lola zoekt Brood te volgen hoe zijn dochter Lola meer over haar vader te weten probeert te komen. Voor dit programma is onder andere een oproep gedaan naar alle particulieren die een bijzonder verhaal bij een kunstwerk van Herman Brood hebben om dit met Lola en de kijkers te delen. Tevens is er een ‘Lola zoekt Brood’ expositie met vele werken van Brood in Loods 6 te Amsterdam. Deze expositie is nog tot 24 juli te bezichtigen.

Herman Brood © ANP

Op 9 juli opende Xandra Brood een expositie met werken van Herman in het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur (ACEC). Hier wordt onder de titel “Herman Brood en de kunst van het tijdig stoppen” de privé- collectie van verzamelaar Lieuwe van der Chijs met ruim honderd unieke kunstwerken van Brood tot en met 27 augustus getoond (entree gratis).

Voor meer rondom Herman Brood kun je bijvoorbeeld op Broodspiratie kijken (Bron: Volkskrant, DeMorgen en ACEC)

Lees ook:Dichterbij Herman Brood in Museum Willem van Haren
Lees ook:Ajax-spits opent expositie Herman Brood
Lees ook:Herman Brood terug in Amersfoort
Lees ook:Kröller-Müller eert herman de vries
Lees ook:Herman van Veen in Singer Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>