Een kijkje in de wereld van Fiep Westendorp

Kinderen vermaken zich uitstekend bij de tentoonstelling van Fiep Westendorp FOTO Gemeentemuseum Helmond

Kinderen vermaken zich uitstekend bij de tentoonstelling van Fiep Westendorp FOTO Gemeentemuseum Helmond

Velen in Nederland zijn er mee opgegroeid: de verhaaltjes van Annie. M.G. Schmidt en de bijbehorende tekeningen van Fiep Westendorp. Fiep maakte in haar leven honderden, wellicht duizenden tekeningen en illustraties. Tijd dus om zo’n bijzondere tekenares in de schijnwerpers te zetten moet het Gemeentemuseum Helmond gedacht hebben! 

In de tentoonstelling ‘Getekende helden, de wereld van Fiep Westendorp’ komen zeker 400 illustraties voorbij die velen zullen herkennen uit de verhalen van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Floddertje. De tentoonstelling is dan ook geschikt voor jong en oud. De volwassenen zullen met de illustraties van Fiep terugdenken aan hun eigen kindertijd, terwijl de kinderen spelenderwijs door de tentoonstelling worden geleid. Dat betekent onder meer het uitvoeren van leuke en leerzame opdrachten, maar ook spelen in een pop-up-huis van Jip en Janneke.

Tijdens de tentoonstelling in de Boscotondohal wordt ook stilgestaan bij het feit dat Fiep Westendorp meer was dan een tekenares voor kinderboeken. Ze was een veelgevraagd illustrator, ook voor andere, meer volwassen, media. In kranten en tijdschriften verschenen tekeningen van Fiep, maar ook reclamecampagnes voor bedrijven als Nutricia, Persil, Venz, KLM en Vlisco konden rekenen op de Nederlandse kunstenares. In de tentoongestelde illustraties wordt het tekenhandschrift van Fiep het beste zichtbaar.

De tentoonstelling loopt  nog tot en met 14 september.

Lees ook:Gemeentemuseum Helmond kiest voor internationale samenwerking
Lees ook:Louis Couperus Museum heeft primeur met tekeningen Bernard Reith
Lees ook:Kunst op YouTube: Rachel Ryle
Lees ook:Kunst voor kinderen tijdens Pinkstervakantie
Lees ook:Gemeentemuseum Helmond toont hoogtepunten uit eigen collectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>