Gemeentemuseum Helmond toont hoogtepunten uit eigen collectie

KLEIN - Dondi White - Modern Prophets (84-282)

KLEIN – Dondi White – Modern Prophets (84-282)

Het Gemeentemuseum Helmond toont vanaf 27 juni diverse hoogtepunten uit de eigen collectie. Zij doet dit onder de noemer ‘Krachtwerken’. Het gaat om werken uit de eigen collectie van de moderne en hedendaagse kunst. Zowel recente aankopen als oudere werken uit de collectie zullen te zien zijn. 

Het gaat daarbij niet alleen om schilderijen. Ook videofilms, fotografie, installaties en sculpturen zullen langskomen binnen ‘Krachtwerken’.  In totaal zijn meer dan 70 werken geselecteerd voor de expositie. Daaronder zijn ook de foto’s die de fotograaf Anton Corbijn maakte van de legendarische band Kraftwerk. Deze foto’s zijn ook deels de inspiratiebron geweest voor de naam van de tentoonstelling. Het Gemeentemuseum Helmond verzamelt sinds 1978 (inter)nationale hedendaagse kunst. Inmiddels heeft het museum meer dan 700 kunstwerken verworven van zo’n 175 kunstenaars. Daarbij wordt vooral gelet op actuele kunst van vooral jonge kunstenaars.

In Krachtwerken zijn kunstwerken te zien van onder meer de volgende kunstenaars en stromingen: Amerikaanse Graffiti (Rammellzee), Figuration Libre (Robert Combas), Nederlandse en buitenlandse kunst en fotografie van René Daniëls, Reinier Lucassen, John Fekner (VS), Rob Scholte, Milan Kunc (CZ), Jan Knap (CZ), Frans Franciscus, Merijn Bolink, Sven Kroner (DE),Terry Rodgers (VS), Tracey Snelling (VS), Thomas Wrede (DE), Martin Parr (GB), Michael Wolf(DE), Inez van Lamsweerde, Eldon Garnet (CA), David Godbold (GB), Dick Verdult, Alexandra Vogt (DE), Anton Corbijn, Martijn van de Griendt, Loretta Lux (DE), Esther Janssen, Justine Kurland (VS), Nicolas Dhervillers (FR) en Philip-Lorca diCorcia (VS). In een filmzaal wordt een keuze uit de videocollectie getoond waaronder Lernert & Sander, Josef Dabernig (AUT) en Pilvi Takala (FN).

Er is ook een speciale gast bij deze zomertentoonstelling in de persoon van Tinkebell (1979, Goes) met haar nieuwste werk ‘My Little Pony’ (2012). Het werk ‘My Little Pony (Cupcake)’ maakt deel uit van de serie Baby Bunnie Project, waarin Tinkebell speelgoed maakt van echte dieren. We zien een opgezet paard dat zich kan voortbewegen op rolschaatsen. Deze rolschaatsen zijn 3d-geprint en exacte kopieën van de originele My Little Pony rolschaatsen uit de jaren tachtig. Met dit werk stelt Tinkebell het verlangen naar het ‘perfecte’ dier aan de kaak. Door fokprogramma’s en gen-modificatie kunnen we het ultieme dier samenstellen, gebaseerd op onze fantasie.

BRON: Persbericht Gemeentemuseum Helmond

Lees ook:Anton Corbijn signeert
Lees ook:Gemeentemuseum Helmond kiest voor internationale samenwerking
Lees ook:Een kijkje in de wereld van Fiep Westendorp
Lees ook:Maakster kattentas bundelt haatmail
Lees ook:Anton Corbijn in Gemeentemuseum Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>