Gemeentemuseum Helmond kiest voor internationale samenwerking

Observance van Bill Viola CREDITS: Bill Viola, Gemeentemuseum Helmond

Observance van Bill Viola CREDITS: Bill Viola, Gemeentemuseum Helmond

Het Gemeentemuseum Helmond start in oktober met een internationale samenwerking met Kunstpalais Erlangen (Duitsland) en Cultureel Centrum Mechelen (België). De samenwerking is bedoeld voor de expositie Emoties, waarbij universele, existentiële emoties worden verbeeld evenals emoties die voortkomen uit een politiek-maatschappelijke situatie.

De expositie is niet alleen een samenwerking met internationale musea, maar ook met Ad Vingerhoets (1953), hoogleraar Emoties aan de Universiteit Tilburg. Hij is benaderd om de expositie mede vorm te geven. De kunstenaars die tijdens Emoties werken mogen tonen zijn Bas Jan Ader, Meiro Koizumi, Suzanne Opton, Mathilde ter Heijne, Bill Viola, Adriaan van der Ploeg, Lars Arrhenius, Jos de Gruyter & Harald Thys, Berlinde DeBruyckere, Vaast Colson, Andy Wauman, Koen Hauser, Erwin Olaf, Robert Arnold, Yael Bartana en Halil Antindere.

De kunstenaars maken gebruik van diverse beeldende kunstvormen. U zult videofragmenten zien, maar ook schilderijen, tekeningen, beelden en installaties. De aanleiding voor de tentoonstelling is het gegeven dat onze maatschappij het laatste decennium gedreven wordt door emotie. De kunstenaars confronteren met hun werken de kijker met indringende emoties, daarbij soms moreel provocerend en oproepend om een standpunt in te nemen. Al met al is de expositie dan ook een vat vol emoties.

Emoties is te zien vanaf 14 oktober tot en met 11 januari 2015.

Lees ook:Werken van barmartigheid in Helmond
Lees ook:Gemeentemuseum Helmond toont hoogtepunten uit eigen collectie
Lees ook:Bill Viola’s Tristan’s Ascension en Fire Woman zijn Nieuwe Kerks nieuwste Meesterwerk
Lees ook:Kandinsdky in Gemeentemuseum Den Haag
Lees ook:Gechilderde gevoelens in de Gouden Eeuw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>