Kunst op YouTube: Rachel Ryle

Kunst op YouTube CREDITS LOGO: YouTube

YouTube en tal van andere videokanalen op internet: ze bieden een bron van inspiratie. Ook op het gebied van kunst zijn er op deze kanalen veel mooie video’s te vinden. Kunst.blog.nl wil met de nieuwe rubriek ‘Kunst op YouTube’ proberen minstens één keer per week om 16.00 uur leuke, mooie, grappige en ontroerende vormen van kunst te tonen. Ter inspiratie of gewoon omdat het mooi of leuk is! Deze eerste keer trappen we af met Rachel Ryle. 

Door collega-blogger Aukeline van Dorp  werd ik gewezen op tekenares Rachel Ryle.

Rachel Ryle is niet alleen tekenares, maar ook animator. Die skills kan ze zeer goed combineren in haar filmpjes op YouTube, maar ook op diverse social media. In ultrakorte filmpjes weet ze op een grappige manier een dagelijkse scène tot leven te brengen. Door de alledaagse dingen op papier te zetten en ze vervolgens in beweging te brengen, vormen de tekeningen van Ryle eigenlijk een korte animatiefilm.

Daarbij gaat Rachel Ryle niets uit de weg. Ze kijkt naar haar favoriete vakantiebestemmingen, de feestdagen en de seizoenen, het bereiden van eten en drinken of ze vindt inspiratie in de films waar ze van houdt. In alles kan een bron van inspiratie liggen voor Rachel Ryle en dat is weer een eye-opener voor velen van ons. Kijk gewoon om je heen en verwonder je steeds weer opnieuw: in alles kan een kunstzinnige opdracht verborgen zitten!

BRON: Rachel Ryle.com

Lees ook:Kunst op YouTube: Sabrina Hill
Lees ook:Kunst op YouTube: Holton Rower
Lees ook:Kunst op YouTube: Karina Russo
Lees ook:Kunst op YouTube: Bill Alexander
Lees ook:Kunst op YouTube: Bob Ross

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>