Gratis naar het museum in Utrecht

Gerard van Honthorst, de Koppelaarster, 1625, Centraal Museum

De Stichting Utrechts Museumkwartier ( SUM) heeft gisteren bekend gemaakt dat musea in Utrecht een samenwerkingsverband aangaan om de bezoekersaantallen te verbeteren. De stad Utrecht heeft maar liefst 15 musea en daarom wil de SUM ervoor zorgen dat de stad Utrecht meer naamsbekendheid krijgt als zijnde een museumstad.

Steden als Den Haag en Leiden staan beter bekend als museumbestemming, terwijl deze steden minder musea en minder bezoekers tellen dan de stad Utrecht. Daarom zal er zaterdag 12 februari op de Vismarkt in Utrecht een gezamenlijk logo van alle musea worden gepresenteerd door de cultuurwethouder. Na de onthulling van het logo, zullen de Utrechtse museumdirecteuren vrijkaarten uitdelen.

Tien van de vijftien musea zijn dit samenwerkingsverband aangegaan, waaronder het Centraal Museum, het Catharijneconvent en het museum voor hedendaagse Aboriginal Kunst (AAMU). De doelstelling van de Utrechtse musea is om in 2013 in totaal 1 miljoen bezoekers te trekken.

Lees ook:Elle Bandita opent Utrechtse Museumnacht
Lees ook:Samenwerking musea Den Bosch werpt vruchten af
Lees ook:Museumnacht Utrecht 2011
Lees ook:Museumweekend op 2 en 3 april
Lees ook:Centraal Museum Utrecht heeft nieuwe huisstijl

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gratis naar het museum in Utrecht

  1. PAUL Wilke

    Hoe komt het dat de ruim 15 Utrechtse Musea zich zo weinig promoten in Hotels in utrecht en in de rest van de randstad ?
    Onze buitenlandse gasten denken dat ze na Den Haag of Leiden moeten omdat deze wel in staat blijken dit zeer goed te verzorgen…
    Terwijl onze buitenlandse bezoekers juist na 1 keer zakelijk bezoek ook vaak melden Prive nog een keer te willen komen gezien de levendigheid, combinatie van intieme binnenstad met juist moderne zakelijk wijken zoals, City CS, Papendorp, Leidserijn, Uithof, etc.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>