Museumweekend op 2 en 3 april

Het Museumweekend bestaat 30 jaar en er zijn landelijk meer dan 400 musea die dit weekend gratis of met korting te bezoeken zijn. In sommige musea worden er rondleidingen georganiseerd, in andere musea worden werkplaatsen en depots opengesteld voor publiek. De slogan is dan ook “Laat u trakteren door een museum”.

De Nederlandse Museumvereniging is de overkoepelende landelijke vereniging voor de museumbranche. Deze Museumvereniging (opgericht in 1926) is verantwoordelijk voor het ontstaan en de organisatie van het Museumweekend. Op de Museumweekend website kun je eenvoudig opzoeken welke musea er in de buurt meedoen, ook is er de Museumweekendvlag waaraan deelnemende musea te herkennen zijn.

In de aanloop naar het Museumweekend zal ik de activiteiten in een aantal steden in kaart brengen. De steden die ik zal bespreken zijn: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Haarlem, Leiden en Zwolle. De extra stad is Arnhem geworden.

Lees ook:Museumweekend 14 en 15 april
Lees ook:Bezoek een museum tijdens het Museumweekend
Lees ook:Museumweekend 10 en 11 april 2010
Lees ook:Nationale Museumweek in de Mix Match
Lees ook:Nationale Museumweek start vandaag

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Museumweekend op 2 en 3 april

  1. Ina

    Yesss het is weer bijna museumweekend!

      /   Reply  / 
  2. Genus Brand

    Waarom niets over het prachtige, onlangs heropende, dordrechts museum ?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>