Samenwerking musea Den Bosch werpt vruchten af

Het Noordbrabants Museum en Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch zitten samen onder één dak FOTO: José van der Wegen

De samenwerking tussen het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch werpt vruchten af. Sinds de twee musea onder één dak zitten in het Museumkwartier van Den Bosch is het aantal bezoekers fors toegenomen. 

Volgens het ANP zijn er een jaar na de heropening in totaal 385.000 bezoekers geweest bij de musea. In het afgelopen jaar mocht het Noordbrabants Museum 238.000 bezoekers begroeten. Dat waren er voor de verbouwing gemiddeld 109.000 per jaar. Voor het Stedelijk Museum geldt dat het bezoekersaantal vervijfvoudigd is na de verhuizing naar het Museumkwartier. Veel van de bezoekers van de musea komen uit de Randstad, dat geldt voor zo’n 25%. Ook komen veel bezoekers voor het eerst in één van beide musea.

Lees ook:Vlaamse vedetten
Lees ook:Zomervakantie is kunstvakantie in Het Noordbrabants Museum
Lees ook:Gratis naar Stedelijk Museum Den Bosch
Lees ook:Websites musea bieden vaak onjuiste informatie
Lees ook:Museumkwartier pakt uit in de meivakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>