Kunstuur in een nieuw jasje

Lucas de Man is de nieuwe presentator van Kunstuur CREDITS: Phile Deprez

Een nieuw jaar en dan ook een nieuwe look. Dat geldt ook voor het televisieprogramma Kunstuur. Vanaf 2015 krijgt Kunstuur een nieuw tijdstip en wordt hét AVROTROS-programma over beeldende kunst in een nieuw jasje gestoken. In het nieuwe jaar is het programma vanaf 4 januari iedere zondag rond 18.20 uur te zien op NPO 2. Bovendien wordt Kunstuur voortaan gepresenteerd door de Vlaamse theatermaker en kunstenaar Lucas De Man.

In wekelijkse specials duikt De Man in de wereld van beeldende kunst, fotografie, architectuur en design, dé pijlers van Kunstuur. De uitzendtijden variëren per week, kijk voor exacte tijden op avrotros.nl/kunstuur.

In de eerste uitzending op zondag 4 januari om 18.40 uur maakt Lucas De Man kennis met vier kunstenaars die men, volgens de lijstjes van kunstliefhebbers, in 2015 in de gaten moet houden. Wie zijn ze en wat maken ze? Daarnaast blikken Beatrix Ruf, directeur van Het Stedelijk Museum in Amsterdam, kunstenaar Daan Roosegaarde en veilingmeester Jop Ubbens vooruit in het nieuwe jaar. Verder zien we in het komende seizoen van Kunstuur onder meer een tweeluik over de Biënnale van Venetië met de Nederlandse kunstenaar herman de vries, een special over de wereldberoemde kunstenaar William Kentridge in EYE, de Volkskrant Beeldende Kunstprijs en de Amsterdamse Fashion Week.

Lucas De Man (1982) is artistiek Leider van Stichting Nieuwe Helden, regisseur bij Het Zuidelijk Toneel en Stadskunstenaar van Den Bosch (periode 2013-2016). Lucas groeit op in Roeselare, West-Vlaanderen en studeert Taal en Literatuur aan de Universiteit van Leuven. Na zijn studie wordt hij toegelaten tot de Regie Opleiding van de Theaterschool aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Nu, zes jaar later, heeft Lucas 30 projecten in 16 landen gerealiseerd en is hij druk in zijn functie als Stadskunstenaar van Den Bosch. Bekende projecten van zijn hand zijn onder andere Bejaarden en Begeerte, De Club en de installaties BOOM en SKETCH.

Lees ook:Kunstuur in de Klas
Lees ook:De WOLK van Lucas de Man
Lees ook:WOLK wegens succes verlengd
Lees ook:Het licht in Amsterdam is aan: Amsterdam Light Festival
Lees ook:Germaine Kruip in De Paviljoens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>