De WOLK van Lucas de Man

De WOLK van Lucas de Man CREDITS: Project WOLK

Na het succes van OOG Den Bosch (2014) presenteert stadskunstenaar Lucas De Man met ontwerper Pascal Leboucq in augustus 2016 het langverwachte vervolg: WOLK. De kunstinstallatie WOLK bestaat uit een 20 meter hoge toren met daarin een wonderlijke theatrale queeste door een gangenstelsel. De tocht komt uit op het dak van een gebouw waar een uitzicht is over de hele stad.

Lucas en Pascal hebben zich voor WOLK laten inspireren door het boek ‘de Toverberg’ van Thomas Mann en hebben de tocht in WOLK opgebouwd volgens de principes van de Socratische leer. WOLK is een fantastische theatrale tocht door een enorme kunstinstallatie die eindigt op een dak in de stad. De installatie neemt mensen mee op reis naar zichzelf, naar nieuwe inzichten, dromen of visies op ons mens-zijn in de verwarrende transitietijd waarin we nu leven. In WOLK maakt de bezoeker een tijdreis naar de ziel. De tocht door WOLK duurt ongeveer 45 minuten en is geschikt voor bezoekers vanaf 14 jaar. De kunstinstallatie is helaas niet toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been zijn.

WOLK is enkel in Den Bosch te beleven tussen 4 augustus en 4 september 2016. Daarna reist WOLK, net zoals OOG, naar andere steden.

Lucas De Man wil met zijn nieuwe stadsproject WOLK verder gaan waar hij met OOG Den Bosch is gebleven: sociaal-maatschappelijke verbindingen in de stad Den Bosch leggen. Daarom heeft hij een innovatieve crowdsource website ontwikkeld, projectWOLK.nl (pilot). Het idee achter dit online platform is simpel: mensen, bedrijven en organisaties worden gevraagd om toegangskaarten voor WOLK te kopen en een deel daarvan door te geven aan geselecteerde sociaal-innovatieve en maatschappelijke organisaties. Deze organisaties delen de gedoneerde WOLK kaarten uit aan bijzondere Bosschenaren die veel doen voor het samen-leven in de stad én aan mensen die zonder deze steun anders niet zo snel naar WOLK zouden (kunnen) gaan. En deze mensen geven ook weer door: zij doen, op hun manier, iets voor het samen-leven in de stad.

Met het crowdsource platform wordt WOLK toegankelijk voor het brede publiek en ontstaan er nieuwe ontmoetingen tussen mensen, bedrijven en organisaties. Zo maken de stadskunstenaar en de stad samen van WOLK een echt stadsproject. Toegangskaarten voor WOLK zijn online te reserveren via www.projectWOLK.nl. Kaarten zijn enkel te reserveren wanneer er ook minimaal één kaart voor een ander wordt gekocht.

Kijk voor een animatie en meer informatie naar het filmpje.

stadsproject WOLK from project WOLK on Vimeo.

BRON: Persbericht Project WOLK

Lees ook:De WOLK van Lucas De Man en Pascal Leboucq
Lees ook:WOLK wegens succes verlengd
Lees ook:De Man door Europa reist via Tegenlicht door naar Filipijnen tot op het witte doek
Lees ook:Jeroen Bosch is niet te vermijden in 2016
Lees ook:Kunstuur in een nieuw jasje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>