Het licht in Amsterdam is aan: Amsterdam Light Festival

On the Wings of Freedom, Kunstenaars Aether & Hemera CREDITS Janus van den Eijnden

Met het ontsteken van het lichtkunstwerk The Gatekeepers van Irma de Vries heeft burgemeester Eberhard van der Laan deze week het startsein gegeven voor de derde editie van het Amsterdam Light Festival. Maar liefst 40 lichtkunstwerken verrijken deze winter de Amsterdamse binnenstad. De vaarroute Water Colors neemt bezoekers mee over de grachten en de Amstel.

Effervescence, kunstenaar Géraud Périole, CREDITS Janus van den Eijnden

Vanaf donderdag 11 december schittert eveneens een groot aantal lichtkunstwerken langs de wandelroute Illuminade in de Amsterdamse Plantagebuurt. Alle kunstwerken zijn vrij toegankelijk. Water Colors (vaarroute) is te zien van donderdag 27 november tot en met zondag 18 januari 2015 en Illuminade (wandelroute) van donderdag 11 december tot en met zondag 4 januari. Het Amsterdam Light Festival wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Zumtobel, de internationaal toonaangevende aanbieder van lichtoplossingen voor professionele architectuurverlichting. De historische binnenstad van Amsterdam is met de routes ruim 50 winterdagen het sfeervolle decor voor het Amsterdam Light Festival. Het festival toont lichtsculpturen en projecties van Nederlandse en internationale kunstenaars in de openbare ruimte. Het Amsterdam Light Festival brengt licht gedurende de donkerste periode van het jaar en verlicht het publiek en het decor van Amsterdam met kleurrijke kunstwerken.

Lees ook:Vijfde editie Amsterdam Light Festival geopend
Lees ook:Amsterdam Light Festival wordt internationaler dan ooit
Lees ook:Amsterdam in het licht
Lees ook:Amsterdam Light Festival presenteert editie 2015-2016
Lees ook:Jury Amsterdam Light Festival maakt eerste selectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>