Hermitage massaal bezocht

De Hermitage aan de Amstel is in de eerste maand van haar bestaan bezocht door zo’n honderdduizend mensen. Als de stroom bezoekers de komende maanden gelijk blijft, kan het nieuwe museum zich direct meten met het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum, die met respectievelijk anderhalf en één miljoen bezoekers per jaar tot de top van Nederland behoren.

De Hermitage werd vrijdag 19 juni geopend door president Medvedev en koningin Beatrix, in gezelschap van Willem-Alexander en Maxima. Sindsdien bezochten honderdduizend mensen de tentoonstelling  Aan het Russische Hof.

Het ziet er naar uit dat de Hermitage elk half jaar pakweg 2000 andere stukken van Sint-Petersburg naar Nederland haalt. Voor het najaar belooft het museum De wortels van de moderne kunst, met veel schilderijen van Matisse en Picasso.

De Hermitage Amsterdam is gevestigd aan Amstel 51 in Amsterdam. Het museum is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur en op woensdag tot 20.00 uur.

Lees ook:Hermitage Amsterdam 31 uur open
Lees ook:Eerste dag Hermitage Amsterdam
Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt in 2014 375.000 bezoekers
Lees ook:Hermitage Rusland brengt Hollandse meesters terug naar Nederland
Lees ook:Dodenmasker Napoleon arriveert in Hermitage Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hermitage massaal bezocht

  1. Anique

    De Hermitage is zeker een welkome aanvulling voor de Nederlandse musea. Zelf vind ik de TEFAF een top-evenement op het gebied van kunst, jaarlijks te bezoeken in het Zuid-Limburgse Maastricht. Vanuit de hele wereld komen bezoekers op de TEFAF af. Ook in het zuiden heerst kunst en cultuur, naast een bijzonder prettige woonomgeving. Een omgeving waarin je een huis vindt voor een aanzienlijk lagere prijs per vierkante meter. Dat hoef ik in de buurt van de Amstel niet te proberen! Kijk maar eens op zuidlimburg.nl.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>