Volg de jubileum-Kunstroute Leiden

Een speciaal tekenfestival voor de geïnteresseerde kunstenaar CREDITS: Kunstroute Leide

Eind deze maand is het zover: op 27 en 28 september vindt de jaarlijkse Kunstroute Leiden plaats. Circa 115 deelnemend kunstenaars zullen de deuren van hun ateliers gastvrij openzetten voor het publiek. Ook zo’n 30 galeries, kunstenaarsinitiatieven en andere locaties nemen deel aan de route. Dit jaar is de 20e editie van de kunstroute. 

De organisator achter Kunstroute Leiden is Museum De Lakenhal. Om het jubileum te vieren is een tekenfestival opgezet, The Big Draw Leiden. Het betreft een stadsfestival om de hele stad te betrekken bij en deel te laten nemen aan beeldende kunst en tekenactiviteiten. De tekening staat en stond immers aan de basis van vrijwel alle kunsten. Dit aanstekelijke en laagdrempelige festival vindt plaats vanaf vandaag, 13, tot en met 28 september 2014 met als highlights de drie weekenden. Overal in de stad laten Leidse kunstenaars zich zien en iedereen kan aanhaken. Ook is het kunstrouteboekje vanaf vandaag verkrijgbaar bij Museum De Lakenhal en bij het Visitor Centre in Leiden.

Tijdens de Kunstroute Leiden wordt ook de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks afwisselend uitgereikt in Leiden en in Maastricht, is bedoeld als stimulans voor jonge beeldend kunstenaars. Dit jaar is het de beurt aan Leiden.  De jury heeft voor 2014 Emma van Noort, Iede Reckman en Margot Zweers genomineerd. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de opening van de 20e Kunstroute op 25 september om 17 uur in Scheltema. De bijzondere installaties en sculpturen van de drie kunstenaars worden getoond in De Meelfabriek Leiden tijdens de weekenden van 13 en 14, 20 en 21 en 27 en 28 september. toegankelijk tussen 12 en 18 uur.

Kijk voor meer informatie over de Kunstroute Leiden op de website.

Lees ook:Kunstroute Leiden
Lees ook:Museum de Lakenhal huurt Erwin Olaf in
Lees ook:De Bommelse Kunstroute: een wandeling vol inspiratie
Lees ook:Cultuurmaand Leiden gaat 1 juni van start
Lees ook:Theo van Doesburg in Leiden en Londen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>