Art and Jazz Kunstroute in Scheveningen

Dit weekend (21 en 22 mei) gaat de kunstroute te Scheveningen van start, die door stichting ART and JAZZ georganiseerd wordt. De kunstroute zal door het Renbaankwartier en het Belgisch Park lopen met onder andere 18 open ateliers en andere locaties waar meer dan 50 deelnemende kunstenaars hun werk exposeren. Ook is er een Belle Epoque fietsroute die langs villa’s en ateliers van schilders gaat die tussen 1880- 1914 in Scheveningen werkzaam waren. Op beide dagen zal er natuurlijk (gezien de naam van het evenement) de hele dag live light jazz- bossa muziek zijn. Tegelijkertijd kun je tevens een kijkje bij het Scheveningse Sandsculpture Festival gaan nemen.

Naast de kunstroutes zijn er in Museum Beelden aan Zee vier tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken: “Van Barye tot Bugatti. Les Animaliers”, werken van Jan Meefout en Caspar Berger en foto’s van de marmer- steengroeven van Carrara die door fotograaf Hans Bol gemaakt zijn. Je kunt de Scheveningse Salon in Museum Muzee bezoeken (met meer dan 50 hedendaagse kunstenaars uit Scheveningen) en in het Kalhuis worden werken van verschillende kunstenaars zoals Fien Aleman geëxposeerd.

Ook is er een mobiel atelier (de DokaDo) waar poëtische kunst te zien is en worden er in enkele verzorgingstehuizen kunstwerken tentoongesteld in verband met dit evenement. Zo worden er kunstwerken van verschillende disciplines (schilderkunst, glaskunst, aquarellen, keramiek en sculpturen) van acht kunstenaars in het antroposofische Rudolf Steiner verzorgingstehuis getoond en ook in Bosch & Duin worden er van zeven kunstenaars werken geëxposeerd.

Bovendien worden er rondom deze kunstroutes allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Zo kunnen bezoekers overal zo naar binnenlopen om de exposities te bezichtigen, maar ook om bijvoorbeeld demonstraties bij te wonen. De Belle Epoque fietsroute (5 km) kun je op zondag 22 mei ook met een gids erbij fietsen en in VillaKabila zal er zondag een concert van moderne muziek gegeven worden.

Voor meer informatie over de kunstroute kun je hier klikken.(Bron: Stadsdeelscheveningen.nl en Scheveningsdagblad.nl)

Lees ook:En route met KopS door Scheveningen
Lees ook:Dit weekend KunstTour Maastricht
Lees ook:Nieuwkoopse Kunstroute voor de tiende keer
Lees ook:Kunstroute Leiden
Lees ook:100 jaar Statenkwartier vol eigentijdse kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>