Kunstroute Leiden

Dit weekend is de jaarlijkse Kunstroute in Leiden weer uitgezet; die je niet alleen lopend of fietsend kunt doen, maar ook op de step! In het mooie Leiden kun je morgen zowel ruim 175 galeries en open ateliers bezoeken als langs de grachten op een terras van de zon genieten.

Het Scheltema-complex, dat dicht bij centraal station Leiden is gelegen, vormt ook dit jaar het algemene startpunt van de Kunstroute. Gezien het feit dat de ateliers en galeries op zeer uiteenlopende locaties te vinden zijn, van woonboot tot dekenfabriek en van anti-kraak tot wevershuis, kun je bij het Scheltema- complex gratis een routeboekje met plattegrond meenemen. Mocht je je in de kunstenaars willen verdiepen, dan liggen hier ook documentatiemappen van deelnemende kunstenaars uitgestald.

Midas Zwaan, Golden Arrow, 2010

In het Scheltema-complex worden tevens werken van 13 alumni van de Kunstacademie Leiden geëxposeerd en verkocht middels een veiling (tot 16.00 uur op zondag kan iedereen een bod uitbrengen, waarna de hoogste bieder de betreffende kunstwerken mee naar huis mogen nemen). Bovendien laat artist-in-residence Melissa Cruz Garcia de bezoeker binnen in haar domein zodat we kunnen zien hoe ze werkt aan het project Fictional Space I.

Niet alleen diverse galeries doen mee, maar ook Museum de Lakenhal heeft een presentatie op de Kunstroute afgestemd. Daar kun je zowel het werk van de Leidse kunstenaarsvrienden Fer Hakkaart en Frans de Wit als een documentaire rondom Haagweg 4 bekijken. In deze voormalige Ambachtsschool aan Haagweg 4 zijn tegenwoordig veel atelierruimtes die je natuurlijk ook kunt bezoeken.

Alle ateliers en galeries openen vanaf 12 uur tot 18 uur de deuren voor publiek. Voor meer informatie over alle activiteiten en deelnemers kun je op de website kijken.

 

Lees ook:Volg de jubileum-Kunstroute Leiden
Lees ook:‘s- Graveland in het teken van de kunst
Lees ook:Leiden maakt zich op voor Museumnacht 2014
Lees ook:Nieuwkoopse Kunstroute voor de tiende keer
Lees ook:De Bommelse Kunstroute: een wandeling vol inspiratie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>