185 kilometer lange kunstroute

Sinds de oprichting van de Stichting Route Kunst aan Huis Lauwersland in 1992 stellen elk voorjaar professionele kunstenaars, wonend en werkend in het Lauwersland (Friesland/Groningen), het tweede en derde weekend in maart hun atelier open voor publiek. Inmiddels hebben er al meer dan honderdvijftig verschillende kunstenaars aan deze Atelierroute deelgenomen.

De  185 km Kunstroute door het Lauwersland  biedt de bezoekers tijdens dit jubileum (deze kunstroute vind dit jaar al voor de 20ste keer  plaats) een zeer uitgebreide collectie aan kunst. Op  bijzondere locaties, verspreid over het Lauwersland, zullen kunstenaars de bezoekers rondleiden op hun werkplek, vertellen over de werken en deze uiteraard ook te koop aanbieden. 

Ruim honderdvijftig (oud)deelnemers zijn uitgenodigd om een kunstwerk van 20 x 20 cm te maken. Dit werk zal als een groot, gezamenlijk kunstmozaïek worden geëxposeerd. Tevens is er door middel van een loterij kans een kunstwerk naar keuze (t.w.v. 1000 euro) van een van de deelnemende kunstenaars te winnen. De kunstwerken zijn in de ateliers te bezichtigen en foto’s hiervan zijn alvast te zien op de website. De loten zijn tijdens de weekenden te koop in de ateliers.

Praktisch:

De route vindt plaats in de weekenden 12-13 en 19-20 maart 2011.

De ateliers zijn van 11.00 tot 17.00 uur geopend en het bezoek is gratis.

De 185 km lange route loopt rondom het Lauwersmeer (Groningen/Friesland). Er kan op elk punt in de route gestart worden. De ateliers zijn duidelijk herkenbaar aan de ‘Kunst aan Huis’ spandoeken.

Folders met de routebeschrijving zijn o.a. verkrijgbaar bij de VVV’s en bibliotheken in het Lauwersland, het CBK in Groningen/Assen/Emmen, Kunstuitleen Friesland, via de website en bij de deelnemende kunstenaars. (Bron Nieuwsbank)

Lees ook:Volg de jubileum-Kunstroute Leiden
Lees ook:De Bommelse Kunstroute: een wandeling vol inspiratie
Lees ook:‘s- Graveland in het teken van de kunst
Lees ook:David Bowie is langer in Groninger Museum
Lees ook:Vreemde gasten in Amersfoort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>