Route du Nord in het Zomerhofkwartier

Een kunstzinnig duel bij Route du Nord CREDITS: Route du Nord

Festivals genoeg deze zomer, maar ook daarna staat er nog genoeg op het programma. Wat te denken van het kunstfestival Route du Nord in Rotterdam? Het is pas eind september, maar toch is het een festival dat best al in de agenda geplaatst mag worden!

Van vrijdag 26 t/m zondag 28 september staat upcoming wijk ZoHo (ZomerHofkwartier) in het teken van kunstfestival Route du Nord. Gerenommeerde kunstenaars én aanstormend talent tonen op verschillende locaties hun werk. Naast exposities bestaat het festivalprogramma uit performances, muziek en de bijzondere clubavond ‘Nacht van Lichte Zeden’. Het kunstfestival is inmiddels toe aan de twaalfde editie. In de afgelopen negen jaren is het festival uitgegroeid van een informele atelierroute tot een levendig meerdaags festival met beeldende kunst, live muziek, literatuur en feest.

In 2013 verhuisde het festival van het Oude Noorden naar het ZomerHofkwartier, waar het bijdraagt aan de toenemende culturele bloei van dit gebied. De curator en galeriehouder Kiki Petratou is net als bij voorgaande edities verantwoordelijk voor de samenstelling van de expositie. Onder het festivalmotto ‘Object = Subject’ presenteert Route du Nord het werk van Nederlands beeldende kunstenaars Mette Sterre en Samantha Thole waarin zij transformeren tot kleurrijke actiefiguren tijdens een spectaculair duel. Daarnaast is onder andere het werk onder van Geert Mul, Robert Roelink, Dirk Polak en Sandra Derks te zien. De toegang tot de expositie is gratis. Wie naar de muzikale optredens tijdens het festival wil, zal in sommige gevallen een kaartje moeten kopen.

Kijk voor meer informatie hier!

Lees ook:Open inschrijving voor Art in Redlight 2014
Lees ook:Jan Fabre bij Zwart 2010 in Zwolle
Lees ook:Volg de jubileum-Kunstroute Leiden
Lees ook:De Wereld van Witte de With
Lees ook:TodaysArt Festival Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>