Dit weekend KunstTour Maastricht

Aanstaand weekend is er in Maastricht de jaarlijkse KunstTour, dat dit jaar in het thema Taal, Klank en Kunst staat. Drie dagen lang zullen op ruim 60 locaties beeldende kunst, klankkunst, design en nieuwe media kunst te zien zijn van ruim 200 kunstenaars uit binnen- en buitenland. Ook zal Jacques Costongs (wethouder van Cultuur) aanstaande vrijdag de Hermine van Bers Kunstprijs ter waarde van €2.500 uitreiken aan één van de drie genomineerden. Bovendien maakt iedere bezoeker kans op een gratis kunstwerk tijdens de KunstTour.

Ettienne van Berlo, installatie KunstTour 2010, tuin UM. © KunstTour

Tijdens de KunstTour kun je vooral hedendaagse kunst uit de Euregio bekijken en eventueel aankopen. Er zijn verschillende kunstroutes en een fietsroute in de binnenstad van Maastricht, maar ook door de buitenwijken. Deze routes, die langs open ateliers, kunstinstellingen, musea en broedplekken gaan, starten allemaal bij de hoofdlocatie ‘De Eiffel’. Tijdens de KunstTour zijn bijna alle kunstinstellingen en musea gratis toegankelijk voor publiek. Bovendien kun je kans maken op een gratis kunstwerk middels een stembiljet dat op de website staat of achter in het KunstTour- schrift.

De drie genomineerden voor de Hermine van Bers Kunstprijs zijn: Keetje Mans, Tanja Ritterbex en Martijn Lucas van Erp. Tevens zal op zondag de Gulpener Puurzaam Publieksprijs bekend gemaakt worden. Voor alle andere activiteiten en kunstroutes kun je op de website kijken.  (Bron: Maastricht Aktueel)

Lees ook:Keetje Mans heeft Hermine van Bers Kunstprijs gewonnen
Lees ook:Hermine van Bers Kunstprijs 2011
Lees ook:Nog één dag KunstTour Maastricht voor de boeg
Lees ook:Volg de jubileum-Kunstroute Leiden
Lees ook:Genomineerden Volkskrant Beeldende Kunstprijs maken zich op voor 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>