Hermine van Bers Kunstprijs 2011

De Hermine van Bers Beeldende kunstprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan jonge beeldend kunstenaars om de ontwikkeling van aanstormend talent met €2500 en een penning te stimuleren. Hermine van Bers (1927- 2006) wilde na haar overlijden de ontwikkeling van talentvolle kunstenaars stimuleren, daarom werd de gelijknamige stichting in 2006 opgericht. Deze kunstprijs wordt beurtelings in Leiden en Maastricht uitgereikt omdat ze in Maastricht is geboren en later in Leiden woonde en werkte. De drie genomineerden voor dit jaar zijn gisteren bekend gemaakt. Één van deze drie zal op 27 mei, tijdens de opening van het KunstTour weekend in info centrum Belvedère te Maastricht, het verlossende woord te horen krijgen.

De genomineerden zijn: Martijn Lucas van Erp, Keetje Mans en Tanja Ritterbex. De vakjury, bestaande uit Paula van den Bosch (Conservator hedendaagse kunst in Bonnefanten Museum Maastricht), Peter Fransman (directeur van Museum het Domein te Sittard), Ad Himmelreich ( Conservator Gouvernement aan de Maas/ Provincie Limburg) en Catharien Romijn ( Art curator bij de DSM Art Collection) hebben deze genomineerden geselecteerd uit een groot aantal aanmeldingen.

Tijdens het Kunst Tour weekend, dat op 28 en 29 mei zal plaatsvinden, wordt het werk van deze finalisten tentoongesteld.

Lees ook:Keetje Mans heeft Hermine van Bers Kunstprijs gewonnen
Lees ook:Dit weekend KunstTour Maastricht
Lees ook:Volg de jubileum-Kunstroute Leiden
Lees ook:Gasunie Kunstprijs 2011
Lees ook:Winnaars Gasunie kunstprijs bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>