Genomineerden Volkskrant Beeldende Kunstprijs maken zich op voor 2015

Floris Kaayk na het nieuws van zijn winst in 2014 SCREENSHOT: José van der Wegen via NTR

Een nieuw jaar is in aantocht en dat betekent dat ook voor de genomineerden van de Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015 het uur der waarheid steeds dichterbij komt. Op 19 maart 2015 zal bekend worden gemaakt wie van de vijf genomineerden de felbegeerde prijs toegewezen zal krijgen. 

Dit jaar maken Dina Danish, Koen Taselaar, Levi van Veluw, Bram De Jonghe en het duo Sander Breure en Witte van Hulzen kans op de prijs. Net als voorgaande jaren zal de winnaar bekend worden gemaakt tijdens een rechtstreekse uitzending van Opium TV. De prijs wordt georganiseerd door de Volkskrant, AvroTros en het Stedelijk Museum Schiedam. In het Stedelijk Museum Schiedam zijn vanaf 7 februari tot en met 12 april ook de werken van de genomineerden te zien. De bezoekers kunnen tijdens deze tentoonstelling ook hun favoriete kunstenaar aangeven. Deze ontvangt dan de Publieksprijs.

De winnaar krijgt 10.000 euro, dat ter beschikking wordt gesteld door het BNG Cultuurfonds. De Volkskrant Beeldende Kunstprijs is een oeuvreprijs voor talentvolle kunstenaars tot en met 35 jaar. Eerder dit jaar won Floris Kaayk de editie van 2014. Hij ging niet alleen naar huis met de prijs zelf, maar ook met de Publieksprijs. Volgend jaar zal Kunst.blog nader aandacht besteden aan de vijf genomineerden voor deze Kunstprijs.

Lees ook:Floris Kaayk wint Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014
Lees ook:De ontknoping nadert: de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014
Lees ook:Stedelijk Museum Schiedam is klaar voor Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2015
Lees ook:Bram de Jonghe wint Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015
Lees ook:Floris Kaayk wint ook Publieksprijs Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>