Keetje Mans heeft Hermine van Bers Kunstprijs gewonnen

Penning ontworpen door Lucie Leene

Afgelopen vrijdag, tijdens de opening van de KunstTour, heeft wethouder Jacques Costongs bekend gemaakt dat Keetje Mans winnares is van de Hermine van Bers Kunstprijs. Hiermee wint Keetje Mans een geldbedrag ter waarde van €2500 en een penning die door Lucie Leene is ontworpen.

Vanuit haar betrokkenheid bij de beeldende kunst, was het de wens van Hermine van Bers (1927- 2006) om na haar overlijden de ontwikkeling van talentvolle jonge kunstenaars te stimuleren middels een geldbedrag. De penning die bij de prijs hoort, toont aan de ene zijde de St. Servaasbrug in Maastricht en aan de andere zijde de toegangpoort van de Burcht in Leiden.

Keetje Mans met haar kunstwerk ©Maastricht Aktueel

De jury heeft uit ruim dertig inzendingen de drie genomineerden geselecteerd: Martijn Lucas van Erp, Keetje Mans en Tanja Ritterbex. Keetje Mans heeft dit jaar gewonnen met het volgende juryrapport: Naar het oordeel van de jury gaat het bij de Kunstprijs vooral om ontwikkeling van talent te stimuleren en de kans zien om een belofte waar te maken, ook in de toekomst. Uitgaand van deze criteria komt de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs 2011 toe aan Keetje Mans. “Keetje Mans bezit ambitie, in positieve zin, en de drang om zaken substantieel aan te pakken. Zij is daardoor in staat te verbazen. Haar werk is niet alleen echt verrassend maar getuigt van een groot conceptueel vermogen… Keetje Mans beschikt over een taal die volkomen eigen en herkenbaar is. De recente ontwikkeling laat een beheersing op alle fronten zien en een groot potentieel in het werk.”

In 2012 zal de Hermine van Bers kunstprijs in Leiden uitgereikt worden. (Bron: Maastricht Aktueel en Maastrichtnet.nl)

Lees ook:Hermine van Bers Kunstprijs 2011
Lees ook:Dit weekend KunstTour Maastricht
Lees ook:Volg de jubileum-Kunstroute Leiden
Lees ook:Bram de Jonghe wint Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015
Lees ook:Keetje Mans schildert 112e laag Het Overschilderschilderij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>