Daan Roosegaarde lanceert smogvrij project in China

De Smog Free Tower zoals die eerder in Rotterdam stond CREDITS Studio Roosegaarde

Het Smog Free Project China, een initiatief van kunstenaar Daan Roosegaarde en zijn team, is officieel geïntroduceerd bij het Forum van Environmental Journalists in het Chinese Beijing. Het project krijgt steun van het Ministerie van Milieubescherming in China en zal nog doorreizen naar diverse andere Chinese steden. In het najaar beleeft het project de grote première in Beijing. Het Smog Free Project China bestaat uit de Smog Free Tower en de Smog Free juwelen. In Rotterdam werd het project al in een pilot getest. De Smog Free Tower is de grootste luchtzuiveraar in de wereld en creëert een bel vol verse en schone lucht, waardoor inwoners van een stad in staat zijn schone lucht gratis te ervaren. De eerste Smog Free Tower zal 30.000 m3 lucht per uur filteren met behulp van gepatenteerde ion-technologie. De toren van zeven meter hoog zelf gebruikt daarvoor niet meer groene energie dan een waterboiler zou gebruiken met 1.400 watt. Het design voor de toren is geïnspireerd op de reizen van Roosegaarde door China en vooral de heiligdommen in publieke parken zijn daarbij als inspiratiebron gebruikt.

Met de Smog Free Tower komt ook de Smog Free juwelenlijn tot stand. Dit zijn de tastbare souvenirs van de toren. De juwelen zoals een ring of manchetknopen worden gemaakt met behulp van smogdeeltjes die samengeperst worden. Door een Smog Free Ring aan te schaffen doneer je 1000 m3 aan schone lucht. Overigens is het Smog Free Project niet  bedoeld als oplossing voor in parken, maar vooral als een inspirerende ervaring voor een schone toekomst. “Ik denk dat we meer moeten doen, en niet minder, om moderne steden weer leefbaar te maken. Smog Free Project is daarbij een begin van een reis om samen oplossingen te vinden richting slimmere en schonere steden”, aldus Daan Roosegaarde zelf.

Kijk voor het project in China hier.

BRON: Persbericht Studio Roosegaarde

Lees ook:Daan Roosegaarde gaat voor schone lucht
Lees ook:Daan Roosegaarde opent nieuw permanent kunstwerk op Schiphol
Lees ook:Ring met saffier levert recordprijs op bij Sotheby’s
Lees ook:Schilderij van Qi Baishi brengt $65 miljoen op
Lees ook:Juwelenroof op kunstbeurs Tefaf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>