Daan Roosegaarde opent nieuw permanent kunstwerk op Schiphol

Beyond CREDITS: Studio Roosegaarde

Kunstenaar Daan Roosegaarde heeft op Schiphol een nieuw permanent kunstwerk geopend. Onder de naam ‘Beyond’ creëerde hij een wand vol wolken waardoor de impressie ontstaat van kilometers ruimte. Met de wolken waan je je elders, precies iets wat past bij een luchthaven als Schiphol.

Schiphol Airport staat voor ‘je hoofd in de wolken en je voeten op de grond.’ Door een aanpassing in Vertrekhal 3 ontstond een grote lege muur, waarbij Daan Roosegaarde werd gevraagd deze muur te voorzien van kunst. Roosegaarde werd daarbij geïnspireerd door 17-eeuwse meesters als Salomon Ruysdael. Hij deelt met hun onder meer de fascinatie voor het Nederlandse landschap en de rol die de mensen in dit landschap spelen.

Hoewel de muur slechts 10 centimeter dik was, zorgen de wolken van Roosegaarde voor een wijds uitzicht. Samen met een team van experts heeft Roosegaarde een unieke printtechnologie gebruikt. Door speciale lenzen die voor perspectief zorgen en bewegingseffecten die vanuit diverse hoeken te zien zijn, is een visuele ruimte ontstaan waarbij augmented reality een rol speelt. Het 3D-effect wordt versterkt door de geel-witte led-lampen die in de muur zijn gemonteerd. Hierdoor ontstaat zowel een fysieke als poëtische sfeer. De muur is meer dan 100 meter lang en is daarmee één van de grootste kunstwerken wereldwijd. Volgens Roosegaarde creëert ‘Beyond’ een plaats van wonderen en identiteit, met het Nederlandse licht en lucht in de hoofdrol. “Door naar de wolken te kijken beginnen mensen weer te dromen en hun eigen verhalen te zien in de wolken.”

Beyond is te zien in Vertrekhal 3 en is toegankelijk voor alle reizigers van Amsterdam Airport Schiphol.

BRON: Persbericht Studio Roosegaarde

Lees ook:Fietsen op het pad van Van Gogh
Lees ook:Daan Roosegaarde is Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Daan Roosegaarde gaat voor schone lucht
Lees ook:Daan Roosegaarde zet Centraal Station Amsterdam in het licht
Lees ook:Rainbow Station in Amsterdam in beeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>