150 jaar Gustav Klimt in Wenen

Gustav Klimt, De Kus, 1907-1908, Oberes Belvedere, Wenen

In 2012 zou de beroemde schilder Gustav Klimt 150 jaar zijn geworden. Ter ere van dit jubileum staat de stad Wenen, en met name een aantal belangrijke musea, dit jaar geheel in het teken van Klimt. Zo ook het Belvedère, dat wereldwijd de grootste collectie werken van Klimt bezit waaronder het iconische werk De Kus. Op 13 juli, vlak voor Klimt’s geboortedag, werd de jubileumtentoonstelling ‘150 jaar Gustav Klimt’ geopend. Ter ere van dit jubileum werden alle schilderijen van Gustav Klimt uit het depot gehaald. Deze werken zullen van 13 juli tot en met 6 januari 2013 in het Oberes Belvedère op een vernieuwende manier gepresenteerd worden. De werken zullen individueel onder de aandacht worden gebracht. Daarbij brengt het Belvedère ook de receptiegeschiedenis van Klimt’s werk en zijn persoonlijkheid in beeld.

Lees ook:Klimt schittert in Wenen
Lees ook:Wenen viert geboortejaar Gustav Klimt
Lees ook:Google in het teken van Gustav Klimt
Lees ook:Klimt Yourself in het Belvedere
Lees ook:10 keer De Kus van Gustav Klimt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>