Singer Prijs 2011 naar Dorothé van Driel


De Singer Prijs van dit jaar wordt op 10 maart postuum aan kunstenares Dorothé van Driel uitgereikt voor haar unieke oeuvre. Het Singer museum te Laren maakte dit woensdag bekend. In dit museum zal tevens vanaf 11 maart tot 25 april een tentoonstelling met glasobjecten van Van Driel te zien zijn. Tijdens de opening van deze tentoonstelling zal Prof. Dr. H.W. van Os de prijs uitreiken aan beeldhouwer Pépé Grégoire, de toenmalige partner van Van Driel.

Dorothé van Driel genoot haar opleiding als beeldhouwer aan Academie Minerva te Groningen. Ze liet zich voor haar glazen sculpturen inspireren door de natuur en experimenteerde veel met een techniek waarbij lagen transparant en gekleurd glas samensmelten, waardoor er willekeurige effecten in het glas ontstaan. In de beeldentuin van het Singermuseum staat echter ook een beeld van Van Driel waarin glas en brons zijn gecombineerd. De Stichting Dorothé van Driel schonk in 2010 een selectie van haar werk aan het Singer museum. Daarnaast werden ook werken aan De Buitenplaats in Eelde en Museum de Fundatie te Zwolle geschonken.

De Singer Prijs is een tweejaarlijkse oeuvreprijs voor een hedendaagse Nederlandse kunstenaar. De prijs bestaat uit een tentoonstelling en de verwerving van een kunstwerk voor de collectie in Laren. De prijs sluit aan op de traditie van de oprichters van Singer Laren als verzamelaars van eigentijdse kunst. (bron:ANP en Echo)

Lees ook:Singer Laren maakt zich op voor 60e verjaardag
Lees ook:In Singer Laren: Schilders aan zee. Van Mondriaan tot Munch
Lees ook:Koopt Singer een nieuwe Denker van Rodin?
Lees ook:Wie bezit kunst van schilder Daan van Driel?
Lees ook:Kunstmanifestatie Art Laren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>