Kunstmanifestatie Art Laren

Aanstaande vrijdag 17 juni zal de 16e openlucht- kunstmanifestatie Art Laren op de Brink in het mooie Laren weer van start gaan. Het gehele weekend kun je (gratis) genieten van de geëxposeerde kunstobjecten van zorgvuldig geselecteerde galeries uit binnen- en buitenland.

De galeries presenteren vernieuwende en prikkelende kunstwerken in de openlucht voor een breed publiek. De manifestatie zal tevens door leerlingen van het Utrechts Conservatorium opgeluisterd worden met prachtige muziekstukken. Aangezien de opbrengsten van deze kunstmanifestatie ook nog eens aan de financiering van diverse goede doelen wordt besteed, hoopt de organisatie (leden van de Kiwanis Club Laren) dat Art Laren ook dit jaar in ieder geval weer rond de 15.000 kunstliefhebbers zal trekken. De netto opbrengt van Art Laren 2011 zal gebruikt worden ten behoeve van de verbetering in de voorzieningen van de Port Reitz School for Physically Handicapped Children in Mombassa (Kenia).

© Art Laren

Art Laren kun je van 17 tot en met 19 juni bezoeken. Als je eenmaal in Laren bent, maakt een bezoek aan het Singer Museum de dag compleet. Naast kunstwerken uit de periode 1880-1950 zoals Franse schilders uit de omgeving van de School van Barbizon en kunstenaars als Rodin en Jan Toorop, is er nu de tijdelijke tentoonstelling Facing China met hedendaagse kunstwerken van jonge Chinezen die ook wel bekend staan als de ‘gouden generatie’.

Lees ook:Opening tentoonstelling ‘No lost generation’ in Statenpassage
Lees ook:Syrische kinderen tekenen verschrikkingen van de oorlog en hun vlucht
Lees ook:Singer Laren maakt zich op voor 60e verjaardag
Lees ook:In Singer Laren: Schilders aan zee. Van Mondriaan tot Munch
Lees ook:‘Niet Normaal’ geopend door prinses Maxima

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>